Tullverket

Olov, brottsutredare (tullkriminalavdelning)

Som brottsutredare arbetar Olov med att utreda grova brott. Det gör han antingen enskilt på uppdrag av förundersökningsledare  eller åklagare eller tillsammans i ett projekt med ledning av en projektledare på tullkriminalen.

Vad innebär ditt arbete?

– Jag arbetar som brottsutredare i grova brott och som brottsutredare i de projekt som vår tullkriminal driver. I projektverksamheten ingår projektledare, analytiker, spanare och brottsutredare. Jag ansvarar för att på uppdrag av åklagare utreda de personer som häktats i våra ärenden. Detta sker genom att inhämta och granska bevismaterial som finns i ärendet. Jag håller också förhör med misstänkta på olika häkten regelbundet. I snitt skulle jag gissa att jag håller ett sådant förhör i veckan. Jag har flera ärenden på gång samtidigt som jag själv ansvarar för från början till slut. Att jobba som utredare innebär en hel del frihet under ansvar och det är något jag verkligen trivs med.

Varför sökte du till Tullverket?

– Jag sökte till Tullverket 2001 för att det verkade vara ett spännande och omväxlande arbete. Jag har inte ångrat mitt beslut sedan dess. Jag trivs oerhört bra med mitt arbete.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Att arbeta på Tullverket är för mig trygghet och stolthet. Arbetet vi gör har ett stort allmänintresse och våra arbetsuppgifter gör verkligen skillnad. Vi har en bra personalsammanhållning och jag skrattar ofta under mina arbetsdagar vilket för mig är viktigt. Har man roligt gör man ett bra jobb.

Vad har du för tidigare erfarenheter?

– Innan jag kom till Tullverkade arbetade jag inom skolan ett tag som vikarierande lärare.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Uppdateringar med anledning av Tullverkets nya organisation 2021

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)