Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Registrera din e-postadress i Systemet för tullbeslut (CDS)

Har du ett tillstånd till betalningsanstånd (DPO), förenklad deklaration (SDE) eller reguljär fartygslinje (RSS), kan du nu registrera din e-postadress i Systemet för tullbeslut. På det viset missar du inga viktiga meddelanden om ditt tillstånd.

En ny version av Systemet för tullbeslut, CDS, driftsattes den 29 juni. Nu kan du registrera en e-postadress i systemet för att få aviseringar när du får något meddelande i systemet.

Registrera en e-postadress

I och med att den nya versionen har driftsatts kan du nu registrera din e‑postadress i Systemet för tullbeslut. På det viset missar du inga viktiga meddelanden om ditt tillstånd. 

Meddelanden från Tullverket som rör din tillståndsansökan eller ditt tillstånd skickas digitalt. För att du ska kunna veta att vi har skickat ett meddelande till dig behöver du registrera en e-postadress. Du får då en avisering till den adressen när du har fått ett meddelande. Exempel på meddelanden kan vara en begäran om komplettering i ett pågående tillståndsärende eller att du får möjlighet att lämna synpunkter innan ett negativt beslut.

Gör registreringen redan i dag.

Läs om hur du loggar in och registrerar din e-postadress.

Övriga ändringar

Om du har varit inne i Systemet för tullbeslut tidigare kan du uppleva att det ser lite annorlunda ut i den nya versionen, men i stort sett fungerar det som tidigare. Du hittar uppdaterat användarstöd på vår webbplats.

Läs om CDS och hitta användarstöd.

Ansök om Tullverkets e-tjänster

För att kunna hantera dina tillstånd i Systemet för tullbeslut måste du dels ha tillgång till Tullverkets e‑tjänster, dels behörighet till Systemet för tullbeslut. Om du inte redan har tillgång till e‑tjänsterna och behörighet till Systemet för tullbeslut, rekommenderar vi att du skaffar det så snart som möjligt.

Läs mer om Tullverkets e-tjänster.


Vad är CDS?

Systemet för tullbeslut (Customs Decisions System, CDS) är ett EU-gemensamt system där du ansöker om, återkallar och ändrar tillstånd. Tillståndshanteringen och kommunikationen med Tullverket sker digitalt. Systemet används för nyansökningar, återkallelser och ändringar av tillstånd, samt för att läsa och svara på meddelanden om tillstånd.

Systemet används i dagsläget för tillstånd till betalningsanstånd (DPO), förenklad deklaration (SDE) eller reguljär fartygslinje (RSS). På sikt kommer även fler tillstånd att hanteras där.

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)