Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Tillstånd till samlad garanti (CGU) flyttas till Systemet för tullbeslut, CDS

Tullverket flyttar alla tillstånd till samlad garanti (CGU) till Systemet för tullbeslut, CDS. När ditt tillstånd har flyttats över ska du hantera tillståndet där, till exempel om du vill göra ändringar eller återkalla tillståndet.

Tullverket började den 2 maj att flytta över tillstånd till samlad garanti (CGU) från vårt nationella system till EU:s tillståndssystem Systemet för tullbeslut, CDS. Det är många tillstånd som ska flyttas och flytten beräknas pågå fram till midsommar.

Vi talar om när tillståndet är flyttat

När ditt tillstånd är flyttat får du direkt i samband med flytten ett meddelande i Systemet för tullbeslut. Du får även i efterhand ett brev om att ditt tillstånd har flyttats.

Har du registrerat en e-postadress i systemet får du få en avisering via e-post att du har ett nytt meddelande att läsa i systemet. Har du inte registrerat en e-postadress är det hög tid att du loggar in i Systemet för tullbeslut och gör det.

Så här registrerar du en e-postadress.

När tillståndet är flyttat hanterar du det i Systemet för tullbeslut

När ditt tillstånd är flyttat behöver du logga in i Systemet för tullbeslut om du vill göra något med ditt tillstånd, ta del av ett meddelande vi har skickat om ditt tillstånd i systemet eller svara på ett sådant meddelande. Ett exempel på en sådan situation kan vara om du vill ändra en uppgift i ditt tillstånd, till exempel höja ditt referensbelopp.

Ändra eller återkalla ett tillstånd i Systemet för tullbeslut

Om du vill ändra eller återkalla ditt tillstånd loggar du in i Systemet för tullbeslut och går in under Tillstånd – Lista över tillstånd.

Om tillståndet finns på listan ska du ändra eller återkalla tillståndet i Systemet för tullbeslut. Du hittar stöd för hur du gör på sidorna nedan.

Ändra ett tillstånd i Systemet för tullbeslut.

Återkalla ett tillstånd i Systemet för tullbeslut.

Hittar du inte ditt tillstånd i systemet

Om du inte hittar ditt tillstånd i listan över tillstånd har vi inte hunnit flytta över det än. I så fall kan du använda rutinerna nedan.

Ändra tillståndet

Om du vill ändra ditt tillstånd men inte hittar det i systemet ringer du eller mejlar Tullverket. Vi hjälper dig då med hur du ska göra.

Kontakta oss

Återkalla tillståndet

Om du vill du återkalla ditt tillstånd men inte hittar det i systemet kan du använda blanketten Begäran om återkallelse av tillstånd som finns på sidan Återkalla ett tillstånd.

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)