Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Goda resultat och viktigt arbete för framtiden – årsredovisningen för 2021 är klar

Årsredovisningen för 2021 är beslutad av generaltulldirektör Charlotte Svensson och har lämnats in till Finansdepartementet.

Charlotte Svensson

Charlotte Svensson

Tullverkets årsredovisning 2021 Pdf, 4.9 MB.

– Jag känner mig både glad och stolt när jag ser tillbaka på 2021, säger Charlotte Svensson, generaltulldirektör. Vi har levererat fina resultat i hela verksamheten. Vi har också klarat av att hålla hög takt i arbetet att rusta Tullverket för framtiden, till exempel genom att få den nya organisationen på plats och göra nödvändiga förstärkningar av både personal och ny teknik.

Bland de goda resultaten finns stora beslag av kokain och cannabis, och samhällsnyttan av Tullverkets narkotika- och dopningsbeslag når i år – igen – en ny rekordnivå. Ökad handel och en brexiteffekt har bidragit till att vi har fått hantera en ökad uppbörd och ett ökat antal deklarationer och ärenden. Läs mer om resultaten i årsredovisningen.

Året i korthet – några av Tullverkets resultat under 2021

  • Vi har tagit in 8,2 miljarder kronor i debiterad uppbörd. Det är en ökning med 19 procent jämfört med förra året.
  • Vi har hanterat 13,6 miljoner tulldeklarationer, en ökning med 57 procent jämfört med förra året.
  • Den beräknade samhällsnyttan för beslag av narkotika och dopningsmedel var 3,5 miljarder kronor. Beslagen av cannabis, amfetamin och kokain utgör cirka 93 procent av samhällsnyttan.
  • Vi har beslagtagit 261 kg kokain vilket är en ökning med 21 procent jämfört med förra året.
  • Vi har beslagtagit 85 skjutvapen, vilket är färre än förra året. Beslagen av explosiva varor har ökat jämfört med förra år.
  • Vi har slagit ut 22 kriminella nätverk. Det är en minskning och beror bland annat på mer omfattande och komplexa brottsutredningar.
  • Vi var 2 312 medarbetare i slutet av år 2021.

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)