Tullverket

Publicerad:

Pressmeddelande

Tullverket inviger sina nya Malmö-lokaler

Fredag den 17 maj blir det officiellt – då invigs Tullverkets nya lokaler i fastigheten Dungen i Hyllie utanför Malmö. Det nybyggda kontorshuset blir arbetsplats för drygt 400 tullanställda som jobbar med allt från brottsbekämpning till importhantering.

Tullverkets nya lokaler i fastigheten Dungen i Hyllie utanför Malmö.

Väntan på att det sex våningar höga kontorshuset på Emblas Gränd i Hyllie ska bli färdigställt har understundom känts lång, men i förra veckan gick äntligen flyttlasset från de tidigare lokalerna på Storgatan i centrala Malmö ut till Hyllie. Tullverket disponerar idag fyra av våningsplanen i byggnaden samt underliggande källarlokaler och garage, och efter sommaren blir ytterligare ett våningsplan tillgängligt för myndigheten.

I och med flytten blir Tullverket i Malmö en så kallad aktivitetsbaserad arbetsplats, vilket innebär att merparten av de anställda varken har egna rum eller egna skrivbord. Istället utgörs lokalerna av öppnare kontorsytor där arbetsplatser varvas med mötesrum. Motsvarande arbetsmiljö har sedan tidigare införts på Tullverkets huvud- och lokalkontor i Stockholm.

Tullverkets nya lokaler i fastigheten Dungen i Hyllie utanför Malmö.

– Tanken är att vi blir mer flexibla och att vårt nya kontor stödjer vår verksamhet på ett bättre sätt än tidigare. Har man kollegor som man behöver samverka mycket med under en period så kan man sitta tillsammans med dem, när sen behovet skiftar har man möjlighet att jobba närmare andra kollegor, förklarar Monica Fridolf, som varit en av Tullverkets två flyttgeneraler i Malmö.

– En annan fördel med flytten är att vi kommer närmare andra delar av Tullverkets verksamhet, som kontrollplatsen ute på Lernacken eller klareringsexpeditionen i Ollebo, säger kollegan Kerstin Berglund.
Tullverkets generaltulldirektör Charlotte Svensson ser flytten som ett lyft för verksamheten.

– Tullverket ska vara en modern och effektiv myndighet, och de nya lokalerna ger oss större möjlighet att vara just det. Vi tar samtidigt höjd för att vi kan komma att få fler medarbetare i Malmö, då jag är övertygad om att Tullverket behöver växa som myndighet framöver för att kunna klara alla sina uppdrag, säger Charlotte Svensson.

Medverkar på invigningen gör representanter för fastighetsvärden Wihlborgs, byggentreprenören Thage, konsultfirman Niras samt arkitektfirman Fojab som ritat huset.

Tullverkets nya besöksadress i Malmö är Emblas Gränd 2 i Hyllie. Receptionen är öppen på vardagar 08.00-16:00, med lunchstängt 12.00-13:00.

Tullverkets presstjänst, 0771-450 590.

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)