Tullverket

Publicerad:

Pressmeddelande

Tiotusentals tabletter Ecstacy togs på tåg

I samband med att tulltjänstemännen gjorde kontroller vid Hyllie station i Malmö på ankommande tåg från Köpenhamn påträffades en kabinväska med över 10 100 tabletter Ecstacy. Det motsvarar närmare fyra kilo narkotika. Kabinväskan visade sig tillhöra en man i trettiofemårsåldern ombord på tåget.

Under tiden som kontrollen genomfördes fick mannen flera telefonsamtal och åklagaren beslutade då att även mannen som ringde skulle anhållas i sin frånvaro. På kvällen samma dag greps även den mannen på sin hemadress. De båda männen är misstänkta för grov narkotikasmuggling och i dag väcks åtal vid Malmö tingsrätt.

– Tack vare snabbt agerade i det här ärendet kunde även mottagaren av narkotikan gripas samma kväll och bra bevisning säkras som varit till stor nytta i utredningen, säger Erik Friberg, biträdande enhetschef på Tullkriminalen Syd.

Stark bevisning

– Min bedömning är att bevisningen är stark i det här ärendet. Det handlar bland annat om övervakningsfilmer och telefonkonversationer, säger Erik Friberg.

De båda männen är födda 1979 och 1986 nekar till brott. Utöver 10 137 tabletter Ecstacy, fanns det även 1,5 gram Ecstacy i form av kristaller/pulver, 136 gram metamfetamin och 0,99 gram kokain i kabinväskan.

För mer information kontakta Tullverkets presstjänst:
0771-450 590 eller press@tullverket.se


Tipsa Tullverkets tipstelefon om smuggling eller tullbrott, ring 90 114.

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)