Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Tillfälligt stopp av ATA-carneter från och till Brasilien

Från och med den 1 januari 2022 kan du inte använda ATA-carneter från och till Brasilien.

Från och med den 1 januari 2022 finns det inte någon ansvarig garantiutställare för ATA-carneter i Brasilien. Därför kommer ATA-carneter inte längre att kunna utfärdas eller användas från och till Brasilien.

Från Brasilien

ATA-carneter utfärdade i Brasilien som kommer in efter 31 december 2021 är ogiltiga eftersom det saknas en ansvarig garantiutställare. Detta gäller även om den kommer via en annan part, till exempel från Schweiz.

Till Brasilien

ATA-carneter ska inte utfärdas och kommer inte att accepteras om de har destination Brasilien efter 31 december 2021. De kommer således inte att vara giltiga eftersom det inte finns någon part i mottagarlandet som kan garantera och hantera potentiella tullskulder.

I Brasilien

ATA-carneter som redan har accepterats och är i bruk i Brasilien före 31 december 2021 ska enligt uppgift omfattas av garantin ställd hos den tidigare garantiutställaren CNI (Brazilian National Confederation of Industry).

Mer information

Closure of operations with ATA Carnet in Brazil (Diexp/Coana Note No 0.120/2021) (dokument på engelska hos den brasilianska tullmyndigheten)

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)