Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Nytt utseende och ny tullräknare här på tullverket.se

Har du märkt att den här webbplatsen ser annorlunda ut? Vi har en ny startsida och en ny meny. Vi har även en ny tullräknare som hjälper dig att räkna ut tull, moms och andra avgifter för din vara när du handlar på nätet.

Vad har förändrats?

Vi har gjort ett rejält omtag av startsidan och menyn här på tullverket.se. Förändringen handlar främst om din upplevelse som användare – att du ska kunna hitta enkelt på vår webbplats och att du redan på startsidan ska kunna få en inblick i vad Tullverket sysslar med. Vi har också en ny tullräknare för dig som handlar på nätet.

Ny startsida och meny

Förut har vi haft två startsidor, men nu delar länkarna till våra privatsidor och företagssidor plats på en gemensam startsida. Vi tror helt enkelt att det blir smidigare att hitta rätt så. Under rubriken ”Utvalt för privatpersoner” hittar du länkar till sidorna om att handla på nätet och att handla utomlands, och även den nya tullräknaren.

I menyn, som har utökats med flera flikar, kan du hitta fler länkar till våra privatsidor.

Du kan alltid hitta genvägar till kontaktinformation, hur du tipsar oss om smuggling och nyheter längst ner på varje sida.

Ny tullräknare – räkna ut vad varan kostar

Vi har tagit fram en ny tullräknare som du kan använda för att räkna ut tull, moms och andra avgifter när du ska handla på nätet. Den nya tullräknaren har fler varor än den gamla och är också uppbyggd på ett annat sätt, för att du lättare ska förstå hur mycket du kan behöva betala för just ditt köp.

Du tar reda på kostnaden genom att ange vilket land som din vara skickas från, priset och vad det är för typ av vara. Utifrån de uppgifterna som du själv fyller i får du en uppskattning av kostnaden för varan.

Vi kommer att fortsätta utveckla tullräknaren och lägga till fler varor allt eftersom. Om du saknar en vara i listan kan du tipsa oss inne i tullräknaren.

Använd tullräknaren.

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)