Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Ny funktion i Tulltaxan

Från och med den 15 januari kommer det att se lite annorlunda ut i Tulltaxan än tidigare. På vissa ställen kommer du att kunna välja mellan att deklarera enligt den äldre eller den nya lagstiftningen. Till att börja med ska du använda det förifyllda valet "Deklarera enligt äldre lagstiftning".

Från och med den 15 januari kommer du på vissa sidor i Tulltaxan att kunna välja om du ska deklarera enligt den äldre eller den nya lagstiftningen. Det här valet kommer exempelvis att finnas i kodförteckningen.

Den här funktionen införs som en del i förberedelserna inför att det nya importsystemet för standardtulldeklaration ska produktionssättas den 15 mars. Det är först när du börjar lämna deklarationer i det nya systemet som du ska ange att du deklarerar enligt den nya lagstiftningen.

Fram till dess behöver du inte göra något val, utan kan låta det förifyllda alternativet "Deklarera enligt äldre lagstiftning" stå kvar.

På bilden här nedanför kan du se hur det ser ut.

Fliken kodförteckning i Tulltaxan. Fyra uppgifter ska fyllas i för att söka efter koder: frågedatum, lagstiftning, kodtyp och språk. För uppgiften "Lagstiftning" finns två val – "Deklarera enligt ny lagstiftning" och "Deklarera enligt gammal lagstiftning".

Fliken kodförteckning i Tulltaxan

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)