Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Myndighetsgemensam insats ger statskassan över 6,3 miljoner kronor

Vit byggnad med Tullverkets skylt och logotyp - den nya tullstationen.

I början på september genomfördes en myndighetsgemensam kontrollinsats, Operation Klöver, i Helsingborg. Operationen var ett initiativ från Polismyndigheten med syfte att komma åt pengar från personer som ägnar sig åt kriminell verksamhet.

Under tre dagar i september gick Tullverket och sex andra myndigheter ihop och jobbade sida vid sida. Under 24 operativa timmar gjorde myndigheterna insatser som sammanlagt gav statskassan över 6,3 miljoner kronor.

De övergripande målen med den myndighetsgemensamma insatsen har varit att komma åt pengar från de personer som ägnar sig åt kriminell verksamhet samt att minska rekrytering till kriminella nätverk.

Generaltulldirektör Charlotte Svensson tillsammans med rikskronofogden Christina Gellerbrant Hagberg.

Generaltulldirektör Charlotte Svensson tillsammans med rikskronofogden Christina Gellerbrant Hagberg.

Generaltulldirektör Charlotte Svensson besökte Helsingborg under insatsen:

– Jag är verkligen glad att jag fick möjlighet att göra ett besök under insatsen, berättar Charlotte. Det är så roligt att se både våra och de andra myndigheternas engagerade medarbetare. Såväl arbetet som de fina resultaten visar hur väl vi kan samverka med varandra. Det här är vårt bidrag till ett tryggt och säkert samhälle.

Tullverkets insatsledare Marcel Gabara är också mycket nöjd med insatsen:

– Samverkan är nyckeln till framgång, menar Marcel. Vi som enskilda myndigheter kan inte lösa problemen vi har i samhället. Det är fantastiskt hur vi under så kort tid kan göra så här bra resultat utan att lägga mer pengar än vår ordinarie verksamhet.

Tullverket har under insatsen själva dragit in drygt 428 000 kronor och genom vår lagstiftning ytterligare bidragit med drygt 318 000 kronor. Dessutom gjorde vi omhändertagande och beslag av alkohol på cirka 8 900 liter öl, 130 liter cider, 900 liter vin och 700 liter sprit.

Tullverket har i korthet producerat följande under sammanlagt 24 timmars operativ tjänst:

  • 256 fordonskontroller
  • 342 personkontroller
  • 8 inrapporterade brott
  • 11 omhändertaganden av alkohol

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Innehållet är kvalitetssäkrat

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)