Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Mer pengar till Tullverket

Regeringen föreslår nu extra pengar till Tullverket. För att ytterligare stärka rättskedjan är förslaget att myndigheten får 20 miljoner kronor ytterligare i vårändringsbudgeten.

Tullverket har under 2020 förbättrat verksamhetsresultaten. Till exempel har det skett kraftigt ökade beslag av kokain och skjutvapen.

Det nya förslaget från regeringen innebär att Tullverket har möjlighet att snabbare utveckla och göra nödvändiga förstärkningar av viss teknisk utrustning.

– Det är väldigt glädjande att regeringen uppskattar vårt arbete och vill satsa på vår verksamhet, säger Charlotte Svensson, generaltulldirektör.

– När vårbudgeten presenteras kommer vi att veta mer om vad de extra anslagen innebär. Nu inleder vi ett arbete med att analysera och bedöma hur vi bäst använder det här tillskottet, säger Charlotte Svensson.

Läs om vårändringsbudgeten på regeringens webbplats.

Den 15 april lämnades regeringens ekonomiska vårproposition till riksdagen. Samtidigt lämnar regeringen även vårändringsbudgeten.

I ändringsbudgeten föreslår regeringen ändringar i statsbudgeten som riksdagen beslutade om i december. Riksdagen beslutar om vårpropositionen och vårändringsbudgeten i juni.

I september lämnar regeringen sitt andra förslag, budgetpropositionen, som innehåller hela statsbudgeten.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Nyhet

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)