Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Färgglada containrar står tätt och staplade på varandra.

I tre containrar från Marocko gömde smugglarna över 250 kilo cannabisharts. Foto: Tullverket – bilden tillhör inte det aktuella ärendet

Marmor dolde stora mängder cannabis

Tullverket har avslöjat en omfattande smuggling av cannabisharts. Containrar med marmor från Marocko innehöll över 250 kilo av narkotikan.

– Det är ett ovanligt stort beslag av cannabis vi har gjort, säger Marcus Carlsson, chef för tullkriminalenheten i Göteborg.

Fyndet gjordes i förra veckan när Tullverkets personal i Göteborgs hamn undersökte innehållet i tre containrar med marmor från Marocko. Gömd bland marmorn hittades mängder av cannabisharts, långt mer än 250 kilo som är gränsen för synnerligen grov narkotikasmuggling.

I samband med ett tillslag mot ett lager i Marks kommun greps senare flera misstänkta personer varav sex har häktats. Fyra av de misstänkta häktades för synnerligen grov narkotikasmuggling, två för narkotikabrott.

– Utredningen fortsätter nu i oförminskad styrka. Vi är många inblandade som jobbar med det här smugglingsfallet, säger Marcus Carlsson.

För mer information kontakta Tullverkets presstjänst, 0771-450 590.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Nypublicerad sida

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)