Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Ändra en tulldeklaration i det nya importsystemet för standardtulldeklarationer

Nu kan du läsa om processen för att ändra en tulldeklaration i det nya importsystemet för standardtulldeklarationer som införs med början 2022.

Under våren 2022 införs den första delen av det nya importsystemet för standardtulldeklaration. Senast utgången av 2022 ska samtliga aktörer ha gått över till denna första del.

Allteftersom vi vet mer fyller vi på med mer information på tullverket.se. Nu kan du ta del av en beskrivning av processen för att ändra en tulldeklaration.

Läs mer om förändringarna.

Läs om processen vid ändring av en standardtulldeklaration.

 

Bakgrund

Dagens tullhantering vid import behöver anpassas till EU-lagstiftningens krav på att all tullhantering ska ske digitalt. I ett första skede kommer det att innebära ett nytt uppgiftslämnande vid standardtulldeklaration import, och dagens digitala it-stöd behöver uppdateras eller ersättas. Införandet startar våren 2022 och senast utgången av 2022 ska samtliga aktörer ha gått över till den nya hanteringen.

Det är viktigt att du förbereder dig och tar ställning till hur ditt företag framöver vill lämna standardtulldeklarationer till Tullverket – genom att uppdatera eller investera i en system-till-systemlösning, via e-tjänsten eller genom att ta hjälp av ett ombud.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Nyhet

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)