Tullverket

Betala tull och moms

Här får du veta hur du går till väga för att betala tull, moms och eventuellt andra avgifter för varor som du handlar på nätet.

Om du har köpt en vara på nätet från ett land utanför EU via exempelvis Wish eller Alibaba ska du alltid betala moms för den varan. Om värdet på din försändelse är över 1 500 kronor ska du även betala tull för varan.

I vanliga fall är det Postnord som deklarerar din vara. Om du inte vill att Postnord ska göra din deklaration kan du välja att göra det själv. 

Läs om hur du hanterar din postorderförsändelse själv.

Om du, när du har fått ditt paket, upptäcker på kvittot eller fakturan att du inte har fått möjlighet att betala tull eller moms ska du meddela Tullverket. Då hjälper vi dig att räkna ut vad du ska betala och skickar ut en räkning så att du får en chans att göra rätt för dig.

Meddela Tullverket genom att skicka ett mejl eller brev till oss och berätta vad som är fel och vilket företag som har transporterat din vara. Skicka även med underlag som vi kan utgå ifrån, till exempel kvitton och fakturor, digitalt eller i pappersform.

Samma sak gäller oavsett om det är Postnord eller ett kurirföretag som har transporterat din vara.

Mejla tullverket@tullverket.se eller skicka ditt brev till:

Tullverket
Box 12 854
112 98 Stockholm

Meddela inom tre år

Du kan meddela Tullverket om att tullavgiften eller momsen inte är betald inom tre år från den dag då din vara kom in i Sverige.

Ett brott att inte anmäla

Att inte anmäla eller deklarera varor som du importerar till Sverige är olagligt och kan vara ett brott enligt smugglingslagen.

Uppdaterad: 2018-04-26Captcha * (obligatorisk)