Tullverket

Aktuellt

Nya beloppsgränser från 1 januari

När du handlar i ett land utanför EU kan det vara bra att känna till vilka beloppsgränser som gäller. Beloppsgränserna avgör om du ska betala tull.

Här hittar du de nya beloppsgränserna.

  • 2019-12-06

    Omfattande smuggling av narkotika stoppades

    En kvartett som smugglat stora mängder droger till Sverige har stoppats. Tullverkets utredning visar att de misstänkta har smugglat in droger till ett värde av 9,3 miljoner kronor. Brottsrubriceringen för den misstänkte huvudmannen är synnerligen grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. De tre andra personerna misstänks för grov narkotikasmuggling. I dag väcks åtal vid Vänersborgs tingsrätt.
  • 2019-12-02

    Tullverket stoppade illegal drogfabrik

    Ett internationellt kriminellt nätverk som importerat, förpackat och sålt droger i södra Sverige har stoppats. Tullverkets utredning visar att nätverket bland annat har smugglat in och sålt den narkotikaklassade läkemedelssubstansen pregabalin till ett värde uppemot 19 miljoner kronor. Fyra personer misstänks för grov narkotikasmuggling, grovt narkotikabrott och förberedelse till synnerligen grovt narkotikabrott. Idag väcks åtal vid Malmö tingsrätt.