Tullverket

Momme, it-säkerhetsspecialist (it-avdelningen)

Momme har alltid velat jobba på en myndighet och bidra till att skydda it-system och informationstillgångar. På Tullverket får han de bästa förutsättningarna för att göra ett bra jobb och utvecklas. Som nybliven pappa kan han dessutom få livet att gå ihop.

Momme, it-säkerhetsspecialist

Momme, it-säkerhetsspecialist

 Vad innebär ditt arbete?

– Jag analyserar bland annat loggar i it-system och datatrafik i Tullverkets nätverk samt genomför säkerhetsgranskningar för att förhindra att någon gör intrång. Som itsäkerhetsspecialist arbetar jag i ett tvärfunktionellt cybersäkerhetsteam med kollegor över hela Sverige. Tillsammans arbetar teamet med att skydda Tullverkets verksamhetskritiska it-system och skyddsvärda informationstillgångar mot både inre och yttre hot.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Här händer det hela tiden olika saker och vi är ett härligt gäng som bryr oss om varandra och hjälps åt. Vi har också en bra könsfördelning i alla roller och befattningar. Det skapar en god arbetsmiljö med fler synvinklar och bättre stämning.

Vad har du för tidigare erfarenheter?

– Jag har alltid varit dataintresserad och efter en yrkesutbildning blev jag itsäkerhetsspecialist. Jag har också användning för min gymnasieexamen från Barn- och fritid, för det här är ett otroligt socialt jobb. Jag pratar hela tiden med personer som behöver hjälp och råd i olika frågor, och jag är bra på att läsa av människor, anpassa mig och bemöta dem utifrån deras behov.

Har du tips till en it-säkerhetsspecialist som är nyfiken på Tullverket?

– Är du intresserad av teknik, säkerhet och omvärldsbevakning så får du de bästa förutsättningarna här. Uppgifterna är otroligt utvecklande och möjligheterna till utbildning är stora. Som nybliven pappa och husbyggare uppskattar jag även arbetstiderna här.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Språklig justering

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du kontakta oss via ett webbformulär, e-post eller telefon.
4000