Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker IT-specialist inom området dokument- och ärendehantering

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 240 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv. 

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. Du kommer vara delaktig i arbete med ny teknik och nya tekniska lösningar. 

Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Du kommer att ingå i ett mindre team som arbetar med en produkt för dokument- och ärendehantering. Teamet ansvarar gemensamt för både utveckling och förvaltning av produkten. I rollen som IT-specialist består arbetsuppgifterna i huvudsak av kravarbete, testledning, testning, incidenthantering, användarstöd och utbildning inom produkten. 

I kravarbetet deltar du i verksamhetsanalyser där du har kompetensen att omsätta verksamhetens behov till krav och agera beställare mot den externa leverantören för produkten. Arbetet bedrivs i stor utsträckning i workshopform som du leder. 

Som testledare ansvarar du för att ta emot och koordinera installationer av leveranser från extern leverantör. Du ansvarar även för att planera, leda och utvärdera tester i syfte att säkerställa god kvalitet på leveranser samt att du själv är delaktig i att utföra tester. 

I den löpande förvaltningen ingår incidenthantering, användarstöd och förvaltningsplanering. 

Arbetet innebär samverkan i olika forum inom Tullverket och IT-avdelningen men också mot andra myndigheter och externa leverantörer. Det ställer krav på god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. 

Vi söker dig som har:  

  • Akademisk utbildning inom IT, motsvarande utbildning eller upparbetad arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Aktuell erfarenhet av kravhantering inom IT-utveckling förvärvad i arbetslivet de senaste tre åren.
  • Aktuell erfarenhet av testledning och testning inom IT-utveckling förvärvad i arbetslivet de senaste tre åren.
  • Erfarenhet av IT-förvaltning.
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska. 

Det är meriterande om du har erfarenhet inom av något eller några av följande områden: 

  • System för dokument- och ärendehantering.
  • Dokument- och ärendehanteringssystemet Public 360.
  • Agila utvecklingsmetoder.
  • Leverantörskontakter.
  • Kunskap om verksamhetsanalyser och processorientering.

Personliga egenskaper 

Som person är du kommunikativ, en social lagspelare med ödmjukhet och prestigelöshet som viktiga personlighetsdrag. Du är nyfiken, ambitiös, resultatinriktad och ser möjligheter samt brinner för det du gör. Du har lätt för att samarbeta med andra i team samtidigt som du kan arbeta självständigt. 

Du kommer att ha stort eget ansvar vilket kräver att du har förmågan att ta egna initiativ och driva arbetet framåt. 

För dig är Tullverkets värdegrund helhetssyn, nytänkande och ansvarstagande något helt naturligt. 

Vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklingsmöjligheter. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet! 

Övrigt 

Referensnummer: PER 2021-205. 

Placeringsort: Luleå. 

Befattningen kräver visst resande nationellt. 

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.  

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. 

För mer information och ansökan 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Sara Nygren, tel. 0920-25 98 28. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Ann-Louise Travehed, tel. 0920-25 96 65. 

Din ansökan på svenska med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 18:e april 2021. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

Sidan uppdaterades: 2020-09-15

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du kontakta oss via ett webbformulär, e-post eller telefon.
4000