Tullverket

Webbseminarier

Ta del av olika webbseminarier och lär dig mer om tullproceduren och om att handla med andra länder.

Webbseminarium: Informationsträff på distans

Delta i Tullverkets webbseminarium där du får grundläggande information om vad du behöver tänka på när du ska börja handla med länder utanför EU. Du får bland annat veta vad du kan behöva för tillstånd när du importerar eller exporterar. Vi ger dig en inblick i varuklassificering och vi ger dig exempel på hur du räknar ut din tullavgift.

Du kan också få individuell rådgivning för just din situation av en tullinformatör i ett virtuellt grupprum. Det enda du behöver för att delta är en dator och hörlurar med mikrofon.

Datumen som webbseminariet kommer att hållas är:

  • 15 januari kl.13.00
  • 11 mars kl. 13.00
  • 15 april kl. 10.00
  • 20 maj kl. 13:00

Antalet platser är begränsat, så anmäl dig snarast.

Webbseminarium: Medgivande om bortförande eller utlämning

När dina varor är på ett tillfälligt lager eller på ett annat tullager och ska hänföras till ett tullager genom en elektronisk tulldeklaration måste det lager där varorna fysiskt befinner sig få information om att varorna är frigjorda för tullagerförfarandet och kan lämnas ut.

Det nya tullagerförfarandet innebär förändringar för flera aktörer (exempelvis tillfälliga lager). Den 28 november 2017 höll Tullverket ett webbseminarium om de nya tekniska meddelanden som gör det möjligt att befordra varor till ett tullager.

Se webbseminariet Medgivande om bortförande eller utlämning.

Webbseminarium: Slutanvändning

Om den vara som du importerar ska användas för ett särskilt ändamål eller inte tillverkas i tillräckligt stor omfattning inom EU kan du ansöka om tillstånd till slutanvändning. Det kan ge dig tullnedsättning eller tullbefrielse. Den 7 mars 2017 höll Tullverket ett webbseminarium om slutanvändning som du kan se en inspelad version av.

Se webbseminariet Slutanvändning

Webbseminarium: Affärer utomlands

Via myndighetssamarbetet Verksamt.se kan du delta i webbseminarier eller se inspelade seminarier om import och export. Tullverket berättar i sitt delseminarium ”Handel med länder utanför EU” om vad du bör tänka på när du ska börja importera eller exportera, och flera andra myndigheter berättar bland annat om beskattning vid import och export, varumärkesskydd och patent i andra länder.

Se webbseminariet Affärer utomlands hos Verksamt.se

Uppdaterad: 2020-06-05


4000