Tullverket

Nyheter

Här ser du Tullverkets nyheter som riktar sig till företag. Till höger kan du välja vilken kategori av nyheter som du är intresserad av.

| Pressmeddelande

Över 31 kilo narkotika smugglades i bilens tak

I dag åtalas en 26-åring vid Helsingborgs tingsrätt misstänkt för synnerligen grov narkotikasmuggling. Tullverket stoppade honom med kokain och heroin till ett värde av närmare 11 miljoner kronor i missbrukarledet.

| Pressmeddelande

Stora mängder tramadol har beslagtagits

Cirka 120 länder deltog i en årligen återkommande internationell kontrolloperation mot olagliga läkemedel. Cirka 25 miljoner tabletter, kapslar och ampuller har tagits i beslag och över 3 500 webbsidor har stängts ner. I Sverige beslagtogs cirka 110 000 tabletter och 1,5 kilo pulver av tramadol.

| Privatpersoner

Sökhundsverksamhet i 50 år

I år är det 50 år sedan Tullverkets sökhundsverksamhet startade. Tullverket var en av de första myndigheterna i Sverige som redan 1967 införde narkotikasökhundar i sin verksamhet. Under åren har våra fyrbenta kollegor blivit en symbol för kampen mot narkotika- och vapensmugglingen.

| Tulltaxan, TARIC

Importtullar

Ändring av spannmålsavgifterna med handel med Kanada

| Övrigt

Kom ihåg att skaffa behörighet till EU:s nya tillståndssystem

Om du från och med i höst ska söka något nytt tillstånd ska du göra det via EU:s nya tillståndssystem, CDS. Detta gäller endast för de tillstånd som styrs av EU:s lagstiftning. Längre fram kommer du också att använda systemet för att ändra i befintliga tillstånd.

Visa fler nyheter

Hjälpte informationen på sidan dig? *Jag ärUppdaterad: 2017-01-31