Tullverket

Publicerad:

Pressmeddelande

 

Tullverket avslöjar en förpackningscentral för narkotikaklassade läkemedel och dopningsmedel

Ett stoppat paket från Polen blev startskottet på en omfattande smugglingshärva med totalt sex gripna i Göteborg. Två av personerna är ett tidigare ostraffat par som utåt sett varit etablerade med bra jobb och inkomst. I deras lägenhet hittas en förpackningscentral för tabletter, dopning och läkemedel. I dag åtalas paret för grovt narkotikabrott vid Göteborgs tingsrätt. Ytterligare fyra misstänkta åtalas för grov narkotikasmuggling.

– Det här ärendet visar på hela brottskedjan från insmuggling till distribution, säger Nauroz Kamal, gruppchef vid tullkriminalen i väst.

Vid en husrannsakan i det misstänkta parets bostad påträffade tulltjänstemännen en förpackningscentral och närmare 43 000 narkotikaklassade läkemedel och cirka 4 000 tabletter dopningsmedel. I bostaden fanns även förpackningsmaterial, en vakuummaskin och kuvert med adresser.

– Ärendet sticker ut på så vis att förpackningscentralen låg i en lägenhet i ett flerbostadshus i Göteborg. Två av de misstänkta är ett par, etablerade i samhället och tidigare ostraffade medborgare, säger Nauroz Kamal.

Startade med paket från Polen – innehållet byttes ut

I januari i år kontrollerade tulltjänstemännen ett paket från Polen adresserat till en mottagare i Göteborg. Paketet innehöll en större mängd med narkotikaklassade läkemedel. Tullverket bytte ut innehållet och genomförde en så kallad kontrollerad leverans. Därefter spanade Tullverket på vem som skulle ta emot paketet.

Paket överlämnas vid en allmän parkering

Paketet togs emot av en av de misstänkta i smugglingshärvan och vid en stor allmän parkering norr om Göteborg lämnades paketet vidare till två personer. Tullverket genomförde spaning och därefter en husrannsakan i deras bostad. I lägenheten påträffades förutom narkotikaklassade tabletter en förpackningscentral för dopnings- och läkemedel.

Sammanlagt beslagtogs 42 852 narkotikaklassade läkemedel och 3 718 tabletter dopningsmedel och 1 310 ml dopningsmedel. I bostaden fanns förpackningsmaterial, vakuummaskin, kuvert och adresser till mottagare. Tullverkets ärende resulterade i att sex personer greps misstänkta för bland annat grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Personerna som åtalas är i åldrarna 25 till 42 år.

Bilder för nerladdning finns i Tullverkets pressrum på Via-tt.se
För mer information och rörligt material kontakta Tullverkets presstjänst,
0771-450 590. Tipsa Tullverket om smuggling: 90 114.

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)