Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Ny webbstruktur för er som deklarerar digitalt

För att det ska bli tydligare hur man ansluter sig till Tullverkets EDI-system för alla som vill deklarera digitalt har informationen på tullverket.se fått en ny struktur. Inget innehåll har försvunnit – men en del information har bytt plats.

Nu ligger sidorna som handlar om att deklarera digitalt inte under ”Deklarationsstöd” längre. De hittar du nu under ”Deklarera digitalt”. Under deklarationsstöd finns istället det stöd man behöver när man ska deklarera; som handledningar, reservrutiner och koder.

Tanken är att det ska bli lättare att förstå vad man behöver göra för att komma igång och ansluta sig till att deklarera med EDI och de andra webbtjänsterna. Vi har försökt förtydliga hur man ansöker om tillstånd och vad tillstånden innebär.

Ny sidstruktur för systemutvecklare

Informationen för systemutvecklare har blivit tydligare. Det ska vara enklare att hitta allt man behöver för att kunna utveckla tullsystem. Det finns också en helt ny sida med frågor och svar för området EDI och ny sida som gäller kraven för produktionsmedgivanden.

Uppdatera länkar

När strukturen på webbplatsen har gjorts om kan det vara bra att se över egna bokmärken och länkar som går till tullverket.se. Om det finns problem med att hitta information går det bra att meddela oss genom att använda webbformuläret som finns längst ner på varje sida. På det sättet hjälper du oss att göra webbplatsen bättre.

Gå till sidan Deklarera digitalt.

Du är alltid välkommen att ställa frågor till oss. Ring 0771-520 520 om du har frågor som gäller EDI eller våra webbtjänster.

Sidan uppdaterades: