Tullverket

2017-06-21

Nyhet

Nytt system för att söka tillstånd – skaffa behörighet redan nu

Kommer du att behöva söka tillstånd från Tullverket i höst? Då är det bra att skaffa behörighet till Tullverkets webbtjänster redan nu så att du är säker på att ha tillgång till det nya tillståndssystemet när du ska söka tillståndet.

Den 2 oktober 2017 införs EU:s gemensamma system för hantering av tillstånd. I systemet kommer du både att kunna ansöka om tillstånd och få ditt beslut. Du kan även ta emot andra meddelanden från tullmyndigheten angående din ansökan.

När systemet har införts kommer det att vara det enda sättet att söka de tillstånd som berörs. Tullverket kommer inte att godta ansökningar som kommer in någon annan väg.

Så här kommer du åt systemet

För att komma åt systemet för tulltillstånd måste du ha behörighet till Tullverkets webbtjänster för företag. Det är också via företagstjänsterna som behörigheterna för tillståndssystemet kommer att administreras.

Sök behörighet redan nu

Om du inte redan har behörighet till Tullverkets webbtjänster, ansök gärna om det redan nu så att du har din behörighet klar när det är dags att söka tillstånd. Just nu är det många som söker, så det kan vara bra att vara ute i god tid.

Det är företaget som måste ha behörighet till webbtjänsterna och ha anmält en behörighetsadministratör. Behörighetsadministratören kan sedan lägga till användare och ge rätt person behörighet att ansöka om tillstånd för företagets räkning.

Läs mer om systemet för tulltillstånd och vilka tillstånd som berörs. 
Ansök om tillgång till Tullverkets webbtjänster.

Uppdaterad: 2017-06-21