Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Kungen besökte Tullverket i Malmö

Kungen på besök vid Tullverkets kontrollplats vid Öresundsbron, Lernacken.

Den 18 september besökte H.M Konung Carl XVI Gustaf Tullverket i Malmö för att få information om verksamheten. Under en fullmatad dag fick han bekanta sig med arbetet i två av de varuflöden i vilka myndigheten gör allra flest beslag: post- och kurirflödet samt fordonstrafiken över Öresundsbron.

Besöket inleddes på Postnords terminal Malmö Ban där Tullverket kontrollerar inkommen post. Under 2018 gjorde Tullverket över 600 beslag i post- och kurirflödet i Malmö varav cirka 40 procent av beslagen var narkotika och dopingmedel.

H.M Konung Carl XVI Gustaf besöker Tullverket i Malmö.

Kungen fick bland annat se hur vi med hjälp av våra sökhundar effektiviserar arbetet för att hitta misstänkta brev och paket. Hunden Doris sökte snabbt igenom sju postburar med paket som kommit in samma morgon och markerade ett av paketen som misstänkt. Efter vidare undersökning visade sig paketet innehålla den narkotikaklassade drogen kat.

H.M Konung Carl XVI Gustaf besöker Tullverket i Malmö. Sökunden Doris har markerat ett paket som misstänkt.

 

På Tullverkets kontrollplats vid Öresundsbron, Lernacken, fick Kungen information om Tullverkets brottsbekämpande verksamhet och samarbetet med gränspolisen.

Kungen får se hur vi med hjälp av skannern snabbt kan se om det finns några misstänkta föremål eller varor som kräver vidare undersökning i en lastbil.

I hytten på den mobila skannern fick Kungen se hur vi med hjälp av skannern snabbt kan se om det finns några misstänkta föremål eller varor som kräver vidare undersökning.

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)