Tullverket

Publicerad:

Nyhet

EDI-tillstånd övergår till EDI-registrering (TVEDI)

Den 15 september 2020 ändrar Tullverket hanteringen av EDI-tillstånden. Dagens olika EDI-tillstånd upphör och ni som idag har tillstånd kommer istället att tilldelas en registrering för att kommunicera via EDI (TVEDI).

Med start i höst kommer Tullverket att kontakta företag med EDI-tillstånd, och era tillstånd kommer att ersättas av en registrering (TVEDI). Förändringen påverkar inte dagens godkända tester (det som tidigare kallades produktionsmedgivande). Tidigare villkor som är kopplade till EDI-anslutningen kvarstår.

Flera tillstånd blir en registrering

Förändringen innebär att ni, i stället för att som tidigare ansöka om flera olika EDI-tillstånd för olika meddelandetyper, nu ansöker om en registrering för EDI-kommunikation med möjlighet att testa alla meddelandetyper Tullverket erbjuder i vår företagstestmiljö.

Företaget behöver även fortsättningsvis genomföra tester med godkänt resultat för de meddelanden ni vill kunna skicka för det aktuella systemet. När testresultaten är godkända får ni ett beslut om godkända tester. Detta beslut ersätter det tidigare produktionsmedgivandet. Om företagets EDI-anslutning förändras, till exempel om ni byter system eller kommunikationsplats, ska ni även i fortsättningen ansöka om ändring.

För att få åtkomst till Tullverkets prenumerationstjänster (UTL, ZKB, ZKL, ZKH, CPWR, CWRA, TSPR) i Tullverkets produktionsmiljö efter godkända tester kommer ni att behöva anmäla ytterligare uppgifter för aktivering.

Mer information kommer att publiceras efter hand.

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)