Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Antidumpning, vissa däck av gummi som används på bussar eller lastbilar från Kina

Inledande översyn antidumpningsåtgärder

Kommissionen har inlett en översyn vid giltighetstidens utgång av antidumpningsåtgärderna mot importen av vissa däck, andra än massivdäck, av gummi, nya eller regummerade, av sådana slag som används på bussar eller lastbilar, med ett belastningsindex högre än 121 med ursprung i Kina. Under översynen fortsätter åtgärderna att gälla. Berörda parter som önskar bli hörda i ärendet ska kontakta kommissionen inom utsatt tid. Se tillkännagivandet som publicerats i EUT för tidsgränser.

De åtgärder som för närvarande är i kraft är en slutgiltig antidumpningstull som infördes på import från Kina genom förordning förordning 2018/1579, senast ändrad genom förordning 2023/737.

Den berörda produkten är vissa däck, andra än massivdäck, av gummi, nya eller regummerade, av sådana slag som används på bussar eller lastbilar, med ett belastningsindex högre än 121 (den produkt som översynen gäller), med ursprung i Kina, som för närvarande klassificeras enligt KN-nummer 4011 20 90 och ex 4012 12 00 (Taric-nummer 4012 12 00 10).

Läs mer i EUT 2023/C379


Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Innehållet är kvalitetssäkrat

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)