Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Antidumpning, gängade gjutna rördelar av aducerat gjutjärn från Kina och Thailand

Uppdelning av varukoder berörd av antidumpningsåtgärder

Kommissionen har tidigare infört slutgiltiga antidumpningstullar på import av gängade gjutna rördelar av aducerat gjutjärn med sfäroidiserad grafit med ursprung i Kina och Thailand.

Berörd produkt är gängade gjutna rördelar av aducerat gjutjärn och gjutjärn med sfäroidiserad grafit, med undantag av kroppar av klämringskopplingar med metriska ISO-gängor DIN 13 och gängade runda kopplingsdosor av aducerat järn utan lock. Produkten klassificeras enligt KN-nummer ex 7307 19 10.

Företaget Odlewnia Zawiercie SA i Polen har förvärvats av Meide Group Co., Ltd i Kina. Den kinesiska tillverkaren Jinan Meide (taric-tilläggsnummer B336) är ett närstående företag med Meide Group. Meide Group är verksamt inom tillverkning och försäljning av bland annat den berörda produkten. Kommissionen ansåg att de relevanta Taric-numren behövde ändras för att kunna övervaka importen av berörd produkt samt kunna särskilja de produkter som är undantagna åtgärder. I den tidigare taric-strukturen klassificerades de på samma taric-nummer.

Taric-numren inom ramen för KN-nummer ex 7307 19 10 ändras genom att en uppdelning mellan gängade produkter och ogängade produkter görs. Samt att det för båda specificeras huruvida de är tillverkade av aducerat gjutjärn eller gjutjärn med sfäroidiserad grafit eller annat material. Vidare skapas nya Taric-nummer för de produkter som är undantagna åtgärder.

För att kommissionen ska följa import av både den berörda produkten och de undantagna produkterna med ursprung i Kina övervakas de nya Taric-numren.

Läs mer i förordning 2023/131


Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Innehållet är kvalitetssäkrat

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)