Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker en registrator med ansvar för bl.a. användarstöd

Vill du arbeta i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag och en verksamhet i utveckling? Tullverket bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle och söker nu en registrator till rättsavdelningen.

Tullverkets rättsavdelning är ansvarig för bl.a. rättslig styrning och rättsligt stöd inom Tullverket. Avdelningen är indelad i fyra enheter: enheten för allmän förvaltningsrätt, enheten för tullrätt, enheten för fysisk kontroll och straffrätt och enheten för informations- och arkivförvaltning. Avdelningen har idag drygt 50 anställda varav 11 på enheten för informations- och arkivförvaltning. Avdelningen leds av myndighetens rättschef och varje enhet har en enhetschef.

Enheten för informations- och arkivförvaltning (RIA) söker nu en registrator med ansvar för bl.a. användarstöd till Tullverket huvudregistratur.

Enheten ansvarar för Tullverkets huvudregistratur (verksdiariet), eArkiv och centralarkiv samt ger stöd till Tullverkets personal inom området. Enheten medverkar även med kompetens i utvecklingsprojekt och systemförvaltning.

Vi söker dig som har:

- erfarenhet av att arbeta som registrator inom offentlig förvaltning och har goda kunskaper om lagstiftningen inom området
- mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och kan läsa och förstå texter på engelska
- lätt för att lära och förmåga att snabbt sätta dig in i nya verksamhetsområden
- god samarbetsförmåga och är utåtriktad, pedagogiskt lagd och lyhörd för verksamhetens behov av information
- erfarenhet av och tycker om att hålla i utbildnings- och informationsinsatser (även för större användargrupper)
- god datorvana
- intresse för it-relaterade frågor kring dokument- och ärendehanteringssystem, t.ex. erfarenhet av arbete som objektspecialist
- intresse för att medverka med registratorskompetens i förbättringsarbete, utvecklingsprojekt och i kontakt med systemförvaltningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Sedvanliga arbetsuppgifter som registrator, t.ex. postöppning, skanning och diarieföring i Tullverkets verksdiarium (W3D3 och Public360).
• Ge stöd till handläggare i frågor om diarieföring och hantering av allmänna handlingar.
• Ge service till allmänheten, myndigheter och företag m.fl.
• Hålla i utbildnings- och informationsinsatser för mindre och större grupper och ansvara för att ta fram handledningar och informationsmaterial.
• Bidra med registratorskompetens i förbättringsarbete, systemutveckling och fortlöpande ansvara för kontakter med systemförvaltningen med testning, felsökning och rapportering, t.ex. vid systemuppgraderingar.

Det är meriterande om du har:

• gått kurser för registratorer, t.ex. diplomerad registrator eller liknande
• erfarenhet av att hålla i utbildningar och informationsinsatser till olika personalkategorier
• erfarenhet av att medverka vid förbättringsarbete och verksamhetsutveckling.

Personliga egenskaper

Du har mycket god samarbetsförmåga och servicekänsla, är målinriktad och tar ansvar för ditt arbete. Du är van att samarbeta med andra såväl som att arbeta självständigt och har lätt för att lära dig nytt och att snabbt sätta dig in i nya verksamhetsområden.

Det är viktigt att du är noggrann i ditt arbete och har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och att du kan läsa och förstå texter på engelska.

Utmaningar känns spännande för dig och du är nyfiken, lyhörd och prestigelös till din läggning. Du tycker om att hålla i informations- och utbildningsinsatser och att ta fram anvisningar utifrån verksamhetens behov.

Du har dessutom god datorvana och är intresserad av verksamhetsutveckling, t.ex. att medverka med registratorskompetens i utvecklingsprojekt och arbeta med förbättringar i nära samarbete med dina kollegor och systemförvaltningen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna funktion.

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-691.

Placeringsort: Stockholm.

Resor kan förekomma inom Sverige.

Rekryteringen avser en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning.

Tjänsten är säkerhetsklassad. En säkerhetskontroll kommer att utföras på den sökande som erbjuds anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carina Blomqvist, tel. 08-405 04 27. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverket PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST Svjetlana (Lana) Buco tel. 011-15 85 44
och för Saco-S Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 4 september 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande.

 

2022-08-03

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000