Tullverket

Lediga jobb

Tullverket i Luleå söker it-specialist inom Digital arbetsplats och samarbetsplattform

Tullverkets IT avdelning i Luleå är norra Sveriges största arbetsgivare inom it, med cirka 240 anställda. Hos oss får du arbeta med den senaste tekniken och delta i utvecklingen inom flera spännande verksamhetsområden. Tillsammans med kollegor som kompletterar varandra löser du nya uppgifter varje dag och bidrar till Tullverkets samhällsviktiga uppdrag.

Vill du vara med och ta Tullverket in i den digitala framtiden?

Du kommer tillsammans i teamet inom digital arbetsplats förvalta och utveckla våra produkter, lösningar och tjänster inom området som omfattar IT-arbetsplats, mötesteknik och telefoni.

Exempel på produkter som vi arbetar med är Microsoft Windows, Skype for Business, Cisco för video, Tele2/Mitels telefonisystem, mobil telefoni med iOS enheter och EMM-plattform från VMware.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Felsökning inom samarbetsplattform, lösa incidenter i 3:e linjen.
• Uppgradering, drift och support, även leverantörskontakter på teknisk nivå.
• Certifiering, versionshantering, test, installation, säkerhetsinställningar.
• Samarbeten med IT- och infrastrukturarkitekter.
• Dokumentera och informera kring lösningar.
• Omvärldsbevakning.
• Sakkunnig i underlag för t.ex. beslut, budget, avtal/upphandling och hot/riskanalys.

Vi söker dig

Som har ett starkt intresse av teknik inom området Digital arbetsplats och samarbetsplattform och som vill lära dig ännu mer tillsammans med oss!

Du har erfarenhet av felsökning och support av Windows 10 och högre, samt MS Office. Din erfarenhet inom dessa områden är förvärvad under de senaste tre åren.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du har en akademisk examen inom IT, eller annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som Tullverket bedömer som likvärdig.

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen. Är du en person som ständigt vill fortsätta att utvecklas, har egen drivkraft och gillar att arbeta tillsammans i team för att uppnå bästa resultat så tror vi att du kommer att trivas hos oss.

Vi erbjuder

Tullverket är en erkänt vänlig arbetsplats där vi värderar trivsel och kultur väldigt högt – att ha kul på jobbet tänker vi är en framgångsfaktor!

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklingsmöjligheter. Genom att jobba på Tullverket är du med och bidrar till ett tryggt och säkert samhälle.

För oss är det viktigt med balans i livet och våra förmåner omfattar bland annat flexibel arbetsplats som innebär att du arbetar på kontoret och/eller hemifrån med stor flexibilitet för att passa dig, dina kollegor och ditt arbete. En annan förmån är friskvårdsbidrag samt goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-628.

Placeringsort Luleå.

Arbetet är förlagt till vardagar, kontorsarbetstid. Övertid kan förekomma.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Tjänsten kommer tillsättas under hösten 2022. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa enhetschef Ulrika Nuldén tel. 0920-25 97 58. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Eva Rutberg, tel. 0920-25 96 39.

Då förmåga att uttrycka sig flytande på svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten, vill vi att du skickar in en ansökan skriven på svenska.

Din ansökan ska ha inkommit till Tullverket senast 1 september 2022.

Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 300 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

2022-07-08

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000