Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker enhetschef med stort intresse för utbildningsfrågor

Enhetschef med stort intresse för utbildningsfrågor!

From den 1 januari 2019 slås nuvarande enheten för extern utbildning och information samman med Tullskolan. Vi söker nu en enhetschef som tillsammans med medarbetarna vill bygga upp och utveckla den nya enheten. Enheten kommer organisatoriskt att tillhöra HR och du rapporterar till HR chefen och ingår i HR –ledningsgrupp. Den nya enheten består  av ett 20-tal medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Den nya enheten kommer att ansvara för information och utbildning till företag och medarbetare. Det innebär bland annat att ge information till företag som ansöker om tillstånd eller som har blivit reviderade och som behöver förbättra sina kunskaper, samt produktion av kurser och material i samband med kurser. Information till företag ges  både egen regi men även i samverkan med andra myndigheter.

Utbildning- och kompetensutveckling till Tullverkets medarbetare är en annan del av uppdraget. Det innebär ett ansvar för utveckling, genomförande och kvalitetssäkring av tullspecifik utbildning till Tullverkets medarbetare.

Medverkan vid internationella konferenser och erfarenhetsutbyte med andra europeiska länder är också en del i jobbet.

Som enhetschef har du självklart de fem chefsansvaren; Personalansvar, budgetansvar, kommunikationsansvar, förändringsledningsansvar samt verksamhetsansvar.

Vi söker dig som har: 

  • relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig
  • goda kunskaper om Tullverkets verksamhet
  • erfarenhet av chefsroll alternativt ledarerfarenhet
  • goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Meriterande om du har:

  • ledarskaps-/chefsutbildning
  • erfarenhet av arbete med extern information och/eller utbildningsproduktion
  • erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete.

Personliga egenskaper

Som person har du lätt för att samarbeta och bygga goda relationer med såväl externa som interna kunder. Du är väl förtrogen med och har stort intresse för hur du kan använda  en ökad digitalisering i ditt arbete. Du är intresserad av förändrings och utvecklingsarbete och kan visa på tidigare resultat vad gäller utveckling av organisation och medarbetare. 

Som chef med personalansvar är det viktigt att du leder genom ett coachande ledarskap, skapar engagemang och delaktighet och ger dina medarbetare förutsättning att utvecklas. Du har förmåga att visa tillit till medarbetarna och är utrustad med mod och intresse av att testa nya tankar och idéer.

Vid anställningen kommer vi att  lägga stor vikt vid din personlig lämplighet!

Övrigt

PER 2018-696.

Placeringsort: Stockholm.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Tullverket kommer också att begära ett utdrag från Polisens brotts- och belastningsregister. 

Som ett led i tillsättningen kommer du att få genomföra chefstester.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att ringa Lotta Halling, tel. 08-405 04 30. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, tel. 040-661 33 21 och Lena Larsson, tel. 08-405 05 35, för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 21:a oktober 2018.Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.


Ansök här

Uppdaterad: 2017-01-17Captcha * (obligatorisk)