Tullverket

På tullverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Jag förstår
Tullverkets logotyp. Tillbaka till startsidan

Ring 0771 520 520

Telefonnumret till Tullverket är 0771 520 520. Där möts du av ett talsvar som guidar dig till rätt person för ditt ärende.

1 TullSvar
2 IT-support
3 Tipsa om smuggling
0 Telefonist

TullSvar

Till TullSvar kan du ringa för att ställa frågor om import och export samt in- och utförselrestriktioner. Vanligt förekommande frågor från företag är om klassificering, AEO-certifiering, tillstånd samt hantering av tulldeklarationer. Frågor från privatpersoner handlar ofta om införsel av sällskapsdjur samt tull och andra avgifter vid köp av varor från utlandet. Vi hjälper även till i frågor som rör import av fordon och vad som gäller när du flyttar till Sverige.

Vi som arbetar i TullSvar kan hjälpa dig med råd och rekommendationer med utgångspunkt från den information som du kan ge oss, till exempel uppgifter om en vara i ett klassificeringsärende. Ju mer korrekt och utförlig beskrivning du kan ge oss, desto bättre information och vägledning kan du få.

Kom ihåg att det är du själv som är ansvarig för de uppgifter du lämnar till myndigheten och att TullSvar ger dig råd och rekommendationer.

Ringer du från ett AEO-certifierat företag får du snabbast kontakt med rätt handläggare om du knappar in företagets organisationsnummer. På så sätt markerar du dig som certifierad som ger dig fördelar. Du får tala med ditt kundstöd, som har hög kompetens inom certifiering och får på så sätt en snabbare, bättre och mer anpassad hantering av ditt ärende.

TullSvars ordinarie öppettider är: måndag 9.00–15.00, tisdag–torsdag 9.00–17.00 och fredag 9.00–15.00.

TullSvar har lunchstängt 12.00–13.00.

IT-support

Tullverkets IT-support hjälper dig med tekniska problem i Tulldatasystemet (TDS, NCTS, TID) eller på webbplatsen (till exempel Mina sidor).
Öppet dygnet runt.

Tipsa om smuggling

Tullverket tar emot tips om smuggling. Öppet dygnet runt.

Telefonist

Våra telefonister hjälper dig om du söker en viss person eller om du inte vet vem du ska prata med. Öppet måndag–fredag 8.00–16.30.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Ja Nej
Vad kan vi förbättra på sidan?
Tack för att du tog dig tid. Ditt svar hjälper oss att förbättra vår webbplats.Uppdaterad: 2015-09-11

A-Ö  •  Kontakta oss  •  Prenumerera på information  •  Om kakor (Cookies)

Meny