Tullverket

På tullverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Jag förstår
Tullverkets logotyp. Tillbaka till startsidan

Internethandel från annat EU-land

Den här sidan riktar sig till dig som är privatperson och beställer varor över internet. Varor som du beställer eller köper inom EU behöver du normalt inte anmäla till oss. Tänk däremot på att det för vissa varor finns krav på införseltillstånd.

När du beställer varor från ett EU-land räknas det i de flesta fall som inrikeshandel. Du behöver därför inte betala någon tull, och moms ska ingå i priset.

Tull och moms i vissa fall

Det finns vissa områden som ingår i EU:s tullområde men inte i dess skatteområde. Exempel på sådana områden är Åland och de engelska kanalöarna Jersey och Guernsey m.fl. Det innebär att när man köper en vara från något av dessa områden ska den deklareras till Tullverket. Varan blir tullfri, men moms ska betalas i Sverige.

Du kan även få betala moms, tull och postens avgifter om du beställer en vara från ett EU-företag som i sin tur gör en beställning av varan från ett land utanför EU, till exempel USA. Skickar företaget din vara direkt till Sverige från ett land utanför EU ska den förtullas.

Ta reda på var din vara kommer ifrån innan du beställer!

Restriktionsvaror

Varje EU-land har rätt att stoppa varor som omfattas av särskilda bestämmelser för skydd av miljö, hälsa och säkerhet. Exempel på sådana varor är vapen, sprutor, kanyler, läkemedel, utrotningshotade djur och växter, vin och sprit. För att få föra in en restriktionsvara behöver du i regel ett införseltillstånd eller en registrering hos berörd myndighet.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Ja Nej
Vad kan vi förbättra på sidan?
Tack för att du tog dig tid. Ditt svar hjälper oss att förbättra vår webbplats.Uppdaterad: 2015-06-22

A-Ö  •  Kontakta oss  •  Prenumerera på information  •  Om kakor (Cookies)

Meny