Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker tillgångsutredare

Tullverkets brottsbekämpning har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö.

Tullverkets brottsbekämpning består huvudsakligen av verksamheterna gränsskydd, tullkriminalen samt analys- och underrättelse och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och kontroll till färdig förundersökning.

Din arbetsplats blir på Tullkriminalenheten, Kompetenscenter Gränsskydd Malmö (KCGM).

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Tullkriminalenheten söker tillgångsutredare med erfarenhet av analys- utrednings- eller underrättelsearbete med ekonomisk inriktning.

Ditt arbete kommer i huvudsak att inriktas på analys och utredning av ekonomiska och finansiella tillgångar i pågående förundersökningar, företrädelsevis gällande grova brott.

Du kommer att vara med i arbetet att utveckla Tullverkets förmåga och kapacitet att genomföra kvalificerade tillgångsutredningar.

Som tillgångsutredare på Tullkriminalenheten arbetar du i huvudsak med att analysera stora informationsmängder från flera olika källor. Du ansvarar för att med hjälp av olika verktyg och metoder planera för att information inhämtas, bearbetas, analyseras och delges samt tar fram beslutsunderlag för fortsatt ärendehantering och informationsinhämtning. Analyserna presenteras på ett pedagogiskt sätt, såväl skriftligen som muntligen. Samverkan sker ofta med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter.

Ditt arbete kan komma att inbegripa arbete med hemliga tvångsmedel.

Du arbetar självständigt eller i grupp med enskilda ärenden, i projekt  eller med större kartläggningar.

Som medarbetare i Tullverket är det viktigt att du är professionell och arbetar enligt vår värdegrund, du ser till hela Tullverket.

Verksamheten är mångfasetterad vilket ställer höga krav på att du är flexibel och beredd på att utföra såväl rutinarbetare som mer kvalificerade arbetsuppgifter. Verksamheten är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del i vardagen.

Vi söker dig som har: 

 • eftergymnasial utbildning inom ekonomi, juridik, underrättelseanalys, samhällsvetenskap eller kriminologi
 • minst ett års erfarenhet av praktiskt arbete med analys, utrednings- eller underrättelsearbete med fokus på ekonomiska och finansiella tillgångar. I arbetet har du ansvaret för att med hjälp av olika verktyg och metoder planerat för att information inhämtats, bearbetats, analyserats och delgivits
 • mycket goda kunskaper i MS Office paketet, i synnerhet MS Excel
 • körkort, lägst behörighet B
 • svenskt medborgarskap.

Meriterande om du har:

 • eftergymnasiala ekonomistudier
 • grundläggande utbildning inom analys- eller underrättelsemetodik
 • dokumenterad kunskap i Analyst´s Notebook
 • dokumenterad kunskap om informationssystem och databasarbete
 • arbetat med tillgångsutredningar på en brottsbekämpande myndighet
 • arbetat i förundersökning
 • språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är strukturerad, systematisk och har en god analytisk förmåga som kan planera och organisera arbetet på ett effektivt sätt. Du är stresstålig och håller angivna tidsramar samt har förmåga att arbete med flera ärenden samtidigt. 

Du är kommunikativ, pedagogisk och har god samarbetsförmåga. 

Du förhåller dig till Tullverkets värdegrund - Helhetssyn, nytänkande och ansvarstagande. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt: 

PER 2018-557. 

Skiftestjänstgöring kan förekomma. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Tullverket kommer också att begära ett utdrag från polisens brotts- och belastningsregister. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning.

Numeriskt/logiskt test/er kan komma att genomföras.

För mer information och ansökan 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Sara Frenk, 040-661 33 61 och Tobias Sjöqvist, 040-661 31 37. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Jan Martinsson, 040-661 33 99 för Saco-S vid Tullverket, Katarina Hernhut, 08-456 52 65. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 26:e augusti 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.


Ansök här

Uppdaterad: 2017-01-17



Captcha *