Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker processförare till rättsavdelningen

Tullverkets rättsavdelning är ett rättsligt stöd i juridiska frågor inom Tullverket och ansvarar bl.a. för Tullverkets föreskrifter och andra styrdokument, remissyttranden, kontakter med Regeringskansliet i frågor om nationell lagstiftning, och frågor av principiell eller väsentlig betydelse avseende tolkning av gällande rätt. Avdelningen hanterar överklaganden till förvaltningsdomstol, samt ansvarar för Tullverkets diarium och arkiv.
Rättsavdelningen är indelad i tre enheter: juridiska enheten, processföringsenheten och enheten för diarium och arkiv.
Avdelningen har idag ca 40 anställda. Avdelningen har anställda i Stockholm, Malmö och Göteborg. Avdelningen leds av en chefsjurist och varje enhet har en enhetschef.
Inom avdelningen finns funktionerna dataskyddsombud och föredragande i personalansvarsnämnden samt av regeringen utsett allmänt ombud enligt tullagen.

Processföringsenheten har för tillfället möjlighet till en visstidsanställning under 1 år. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer handlägga överklaganden av beslut som fattats av Tullverket. Till exempel kommer du hantera överklaganden av beslut varigenom Tullverket fastställt tull och skatt samt andra avgifter och beslut om sanktionsavgift.  Du förutsätts kunna arbeta med alla ärendetyper som finns inom enheten. Handläggningen är främst pappersbaserad men muntlig förhandling i förvaltningsdomstol kan förekomma. Du analyserar tullfrågor, prövar bevis- och rättegångsfrågor samt bygger upp en rättslig argumentation. Arbetet som processförare är självständigt. Du arbetar nära den operativa verksamheten och fungerar som ett stöd åt verksamheten i processrelaterade frågor.
I arbetet ingår även att hantera frågor omkring utlämnande av allmän handling samt hantera överklaganden av sådana myndighetsbeslut. 

Vi söker dig som har:

 • Jur. kand., juristexamen eller motsvarande
 • erfarenhet av juridiskt arbete på myndighet eller motsvarande
 • erfarenhet av arbete med processföring, domstolsarbete eller motsvarande
 • god kunskap och stor erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga frågor
 • erfarenhet av arbete med EU-rätt
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • goda kunskaper inom MS Officepaketet 

Det är meriterande om du har:

 • väl vitsordad från notariemeritering eller motsvarande erfarenhet
 • erfarenhet av arbete med anknytning till tullagstiftningen (tullproceduren eller fysisk kontroll)
 • erfarenhet av arbete med offentlighet och sekretess
 • erfarenhet av skadeståndsrätt     

Personliga egenskaper

Vi söker dig som arbetar självständigt; är initiativrik och ansvarstagande; litar på sin egen förmåga, förstår och analyserar komplexa frågor och problem snabbt; gör förnuftiga och rationella bedömningar. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt; väljer med omsorg, och har öga för detaljer; genomför och levererar med resultat utifrån överenskommelse.
Vidare kommunicerar du klart, tydligt och strukturerat; talar med auktoritet och övertygelse; genomför effektiva presentationer. Du samarbetar effektivt med andra; delar med sig av kunskaper, erfarenheter och information; stödjer andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Referensnummer: PER 2018-515.

Placeringsort: Malmö eller Stockholm.

Visstidsanställning under 1 år.

Resor kan förkomma.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Tullverket kommer också att begära ett utdrag från Polisens brotts- och belastningsregister. 

Välkommen med din ansökan omgående. Vi kan komma att kalla till intervju innan annonstiden har löpt ut.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Annika Jonsson, tel. 08-405 01 30 eller Nina Graflund, tel. 040-661 34 40. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Lena Larsson, tel. 08-405 05 35 och för Saco-S, Katarina Hernhut, tel 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 19:e augusti 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.


Ansök här

Uppdaterad: 2017-01-17Captcha *