Tullverket

Ledigt jobb

Tullverkets rättsavdelning söker en verksjurist

Rättsavdelningen leds av en chefsjurist och har 39 anställda och innefattar juridiska enheten, processföringsenheten och enheten för diarium och arkiv vilka leds av enhetschefer.

Tullverket söker nu en jurist till den juridiska enheten. Tjänsten är i första hand inriktad på rättsfrågor inom Tullverkets brottsbekämpande verksamhet och särskilt registerlagstiftningsfrågor.

Den juridiska enheten är ett framförallt ett rättsligt stöd i juridiska frågor till hela Tullverket. Arbetet är inriktat på rättsutredningar och annan rådgivning inom linjeverksamhet och i Tullverkets omfattande projektverksamhet. I arbetet ingår även kontakter med Regeringskansliet i frågor om nationell lagstiftning och beredning av vissa EU-rättsakter. Enheten ansvarar vidare för Tullverkets föreskrifter och andra styrdokument, remissyttranden och vissa ärendetyper.

Den juridiska enheten finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Inom enheten arbetar idag 17 personer.

Nu söker vi dig som har

 • jur. kand. eller juristexamen
 • minst 4 års erfarenhet av arbete med juridiska frågor under de sex senaste åren
 • goda kunskaper och erfarenhet av förvaltningsrätt, inklusive offentlighet och sekretess
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. 

Meriterande är om du har

 • erfarenhet från annan myndighet såsom polisen eller datainspektionen
 • erfarenhet av registerlagstiftning såsom t.ex. tullbrottsdatalag eller polisdatalag
 • erfarenhet av arbete med anknytning till tullagstiftningen eller erfarenhet av arbete med anknytning till det brottsbekämpande området (tvångsmedel, befogenheter, beslagshantering och dylikt)
 • erfarenhet av föreskriftsarbete
 • erfarenhet av arbete med informationshantering
 • erfarenhet av arbete med e-förvaltning och IT-rätt
 • erfarenhet av arbete i projekt. 

Dina personliga egenskaper

Du kan arbeta självständigt och har en god känsla för prioriteringar – förenad med en nödvändig noggrannhet. Du har en god analytisk förmåga, en hög integritet och en mycket god samarbetsförmåga. Du kan förmedla rättsliga aspekter på ett pedagogiskt sätt.

Stor vikt kommer att fästats vid personlig lämplighet.

Övrigt

Placeringsort: Stockholm, Malmö eller Göteborg

Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi kommer att begära att du lämnar ett utdrag från polisens brotts- och belastningsregister (PBR-utdrag).

Referensnummer:  PER 2018-502.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Linda Lindström, tel. 08-456 54 45. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Lena Larsson, tel. 08-405 05 35 och för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 20 augusti 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.


Ansök här

Uppdaterad: 2017-01-17Captcha *