Tullverket

Ledigt jobb

Varierande och självständig roll som HR–generalist i en spännande myndighet

Vår uppskattade HR-generalist som stöttat verksamhetens chefer i Norrland kommer gå vidare till nya utmaningar och vi söker därför en ersättare. Det ger dig en möjlighet att kliva in i en roll där stigar till gott samarbete är upptrampade och ditt arbete är starkt efterfrågat.

Att vara HR-generalist på Tullverket innebär att du genom ditt verksamhetsnära stöd till chefer bidrar till bekämpning av brottslighet och skapar förutsättningar för rättvis handel.

De chefer du stöttar arbetar dels inom brottsbekämpningen (7 chefer, ca 50 medarbetare) dels på Tullverkets IT-avdelning (10 chefer, ca 180 medarbetare). Du tillhör organisatoriskt HR-avdelningen, men din placering är på IT-avdelningen i Luleå och du kommer ibland göra resor för att träffa chefer som sitter i Umeå och Haparanda. Det blir även resor till Stockholm för att träffa HR-kollegorna även om den mesta kommunikationen sker via Skype.

Du kommer med ditt tydliga arbetsgivarfokus vara ett viktigt stöd till chefer både i operativt HR-arbete, som att aktivt delta i rekrytering och personalärenden, men också i mer långsiktiga frågor. En sådan är den strategiska kompetensförsörjningen eftersom vi bland annat ser att det har blivit svårare att konkurrera om den kompetens vi söker och ett behov av att arbeta mer aktivt med att profilera oss som en attraktiv arbetsgivare.

I rollen ingår också att vara ett lyhört bollplank till cheferna och föreslå insatser för att stärka ett delegerande, coachande ledarskap och ett medarbetarskap som präglas av att medarbetare kan, vill, vågar och får ta ansvar.   

På Tullverkets HR-avdelning finns förutom generalister även support-, strateg- och specialist- roller samt en enhet som jobbar med internutbildning. Din närmsta chef kommer vara chefen för HR-generalisterna som ingår i HR ledningsgrupp och är placerad på Tullverkets huvudkontor i Stockholm.  

Utöver dig i Luleå har Tullverket två HR-generalister i Göteborg, tre i Malmö och två i Stockholm. Även om gruppen HR-generalister är geografiskt spridd finns en tät dialog där vi använder både varandra och övriga HR-avdelningen till att lösa olika frågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR-generalist behöver du en bred generell kompetens inom hela HR-området då du ger ett konsultativt stöd till chefer i alla förekommande HR-frågor såsom rekrytering, arbetsmiljö, kompetensplanering, ledarskap, medarbetarskap, rehabilitering, m.m. Rollen innebär även operativt stöd som att vid behov bistå chefer vid intervjuer, delta vid rehab möten, eller mer administrativa uppgifter som att skriva anställningsbeslut eller förhandlingsprotokoll. Du har också ett ansvar för relationen med de fackliga parterna lokalt samt stödjer och driver vid behov även fackliga förhandlingar. I rollen ingår även att höja blicken och initiera insatser för att utveckla cheferna i arbetsgivarrollen. Det kan tex. vara genom att utbilda eller informera chefsgrupper och sälja in olika HR-insatser.

Vi söker dig som har: 

 • högskoleutbildning inom HR-området eller annan relevant utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • flera års erfarenhet av brett, kvalificerat HR-arbete
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • körkort, klass B. 

Meriterande om du har: 

 • erfarenhet av HR-arbete inom den statliga sektorn eller offentlig förvaltning
 • erfarenhet av att aktivt driva HR-frågor i ledningsgruppsarbete
 • erfarenhet av rekrytering
 • erfarenhet av rehabilitering
 • erfarenhet av att själv vara chef
 • erfarenhet av att hantera arbetsmiljöfrågor och tillämpa arbetsmiljölagstiftning
 • erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg i  HR-processerna
 • erfarenhet av att informera och leda workshops. 

Personliga egenskaper 

Som person trivs du med att jobba med varierande arbetsuppgifter på ett självgående sätt. Det kommer naturligt för dig att ta initiativ, vara kontaktsökande och att bygga relationer med dem du samarbetar med. Genom att kommunicera skapar du acceptans för en idé eller plan men lyssnar också in och anpassar lösningar utifrån dialog med omgivningen. Du är bekväm med att ifrågasätta och vara tydlig när det behövs. 

Du är bra på att snabbt analysera ett problem eller situation och känner dig trygg med att lämna ifrån dig en bedömning eller ett svar utifrån din HR-kompetens.   

Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.                    

Övrigt 

Placeringsort: Luleå. 

Resor i tjänsten förekommer. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan anställning kommer vi begära att du lämnar ett utdrag från polisens brotts- och belastningsregister (PBR-utdrag) samt att du genomför drogtest. 

För mer information och ansökan 

Referensnummer PER 2018-445.                     

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av enhetschefen, Gabrielle Wahlström, tel. 070-264 36 55. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson, tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Ann-Louise Travehed, tel. 0920-25 96 65. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 24:e juni 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

 


Ansök här

Uppdaterad: 2017-01-17Captcha *