Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker informationsstyrningsansvarig (ISA)

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 185 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv. 

Information är en allt viktigare tillgång i ett digitaliserat samhälle och så även för Tullverket. Mängder av information överförs inom Tullverket och mellan Tullverket och externa aktörer via digitala kanaler. Den information som finns tillgänglig i samhället förväntas användas på ett effektivt sätt, såväl internt som externt. Informationsstyrning är viktigt i Tullverket och innebär att hantera informationen som en central tillgång.  Rollen informationsstyrningsansvarig kommer bli en nyckel för att hjälpa Tullverket att ta ytterligare steg mot att vara en modern och digitaliserad myndighet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

Informationsstyrningsansvarig (ISA) kompletterar och stöder informationsägare och processägare med ett Tullverksövergripande ansvar för styrningen kopplad till information. Målet är att säkerställa rätt information och data med korrekt hantering i ett digitaliserat Tullverk. Roller innebär arbete på både strategisk och operativ nivå. 

Informationsstyrningsansvarig kommer bland annat arbeta med: 

 • Tullverkets modell för informationsstyrning
 • att öka graden av datadrivet arbete och beslutsfattande
 • informationsarkitektur som gör informationen känd och synlig för att möjliggöra datadriven affärsutveckling och innovation
 • att följa upp nyttjandegraden av information i myndigheten och föreslå insatser för ett ökat nyttjande

Arbetsuppgifterna kommer ge möjligheter att arbeta tillsammans med många andra roller inom Tullverket. Primära kontaktytor kommer vara olika ledande roller så som informationsägare, processägare samt andra chefer. Det kommer även finnas många kopplingar till juridik, arkitektur, informationssäkerhet och it-säkerhet. 

Relaterade namn på rollen ISA kan även vara Information Manager och Chief Data Officer. 

Vi söker dig som har: 

 • akademisk examen inom IT eller annan utbildning som bedöms tillräcklig av Tullverket
 • flerårig erfarenhet av arbete inom ledande positioner
 • mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska
 • mycket god förmåga att uttrycka sig i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har: 

 • ledarskapsutbildning
 • juridisk utbildning
 • erfarenhet av arbete med it-arkitektur eller verksamhetsarkitektur
 • erfarenhet av arbete inom offentlig sektor.

Personliga egenskaper 

Vi söker dig, en ledare med mod och förmåga att driva dina frågor i en myndighetsövergripande roll. Du är den som kommer att göra oss bättre, du brinner för förändring, tar med dig dina erfarenheter och inspirerar oss i vår förändringsresa.

Du är en person som ser helheter och är både lyhörd för verksamheters behov och är tydlig i ditt kravställande på andra. Du är duktig på att hantera kontaktytor och att kommunicera både skriftligt och muntligt riktat till olika organisatoriska nivåer. 

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt. 

Vi erbjuder ett spännande och stimulerande arbete med stora utmaningar och utvecklingsmöjligheter. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt 

Referensnummer: PER 2018-396.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma ifråga kommer du att drogtestas. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. 

Stationeringsort: Luleå 

För mer information och ansökan 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa enhetschefen för IT-avdelningsstöd Peter Riekkola, tel. 070-67 20 290. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson, 0920-25 96 31 och för Saco-S, Ann-Louise Travehed, 0920-25 96 65. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 3:e juni 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.


Ansök här

Uppdaterad: 2017-01-17Captcha *