Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker en registrator

Rättsavdelningen leds av en chefsjurist och har 39 anställda och innefattar juridiska enheten, processföringsenheten och enheten för diarium och arkiv vilka leds av enhetschefer.

Tullverket söker nu en registrator till enheten för diarium och arkiv.

Enheten för diarium och arkiv ansvarar för diarieföring och arkivfrågor och ger stöd inom området till Tullverkets personal. Vid enheten finns Tullverkets verksdiarium och centralarkiv. Enheten har processansvar för hantering av diarium och arkiv samt Tullverkets arkivredovisning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som registrator arbetar du med diarieföring av allmänna handlingar i Tullverkets huvuddiarium och deltar i den dagliga hanteringen av inkommande handlingar. Du ger råd och stöd i diarieföringsfrågor till Tullverkets personal och ger service och svarar på frågor från allmänheten. Du kommer också att medverka i utveckling av dokument- och ärendehantering inom Tullverket. 

Vi söker dig som har:

  • erfarenhet av att arbeta som registrator inom offentlig förvaltning
  • goda kunskaper om lagar och förordningar som styr dokumenthanteringen inom offentlig förvaltning
  • lätt för att lära och förmåga att snabbt sätta dig in i nya verksamhetsområden
  • god datorvana, exempelvis Officepaketet och IT-system för diarieföring och dokumenthantering
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • kunskaper i engelska så att du kan läsa och förstå texter.

Meriterande om du har:

  • utbildning som diplomerad registrator eller motsvarande
  • erfarenhet av dokument- och ärendehanteringssystemet W3D3 och/eller Public 360
  • erfarenhet av att informera och lära ut
  • erfarenhet av att medverka i verksamhetsutveckling.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och servicekänsla och som är noggrann, ansvarstagande, målinriktad och van att arbeta självständigt. Vi tror att du har lätt för att lära dig nytt och har förmåga att snabbt sätta dig in i Tullverkets verksamhetsområden och IT-system för diarieföring. Du bör ha intresse för verksamhetens utveckling och för att ge råd och informera om diarieföring till Tullverkets personal. För tjänstens utförande krävs att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt att du kan läsa och förstå texter på engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna funktion.

Övrigt

Referensnummer: PER 2018-368.

Placeringsort: Stockholm.

Tillträde snarast. 

Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. 

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetskontroll kommer att utföras på den person som erbjuds anställning. 

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carina Blomqvist, chef för enheten för diarium och arkiv, tel. 08-405 04 27, eller Jane Öfverstedt, registrator, tel. 08-405 00 36. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverket PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Lena Larsson, tel. 08-405 05 35 och för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65.

Din ansökan med medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 1:a juni 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

 


Ansök här

Uppdaterad: 2017-01-17Captcha *