Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker förvaltningsledare

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 180 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv. 

Tullverket arbetar med förvaltning enligt förvaltningsmodellen pm3. Som förvaltningsledare på Tullverket ska du skapa de bästa förutsättningar för att möta upp de behov och krav som verksamheten ställer på IT-stödet. Vi söker nu en förvaltningsledare till ett av våra förvaltningsobjekt, IKT Klient. 

Förvaltningsobjekt IKT Klient syftar till att stödja och utveckla områdena IT-arbetsplats, Telefoni och Distansmöte. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

I rollen som förvaltningsledare ansvarar du för helheten ur ett verksamhetsperspektiv. I arbetet ingår bland annat att tillsammans med förvaltningsledare på IT utarbeta en årlig förvaltningsplan och arbeta för att planen realiseras inom beslutade ramar. Du skall leda verksamhetens förvaltningsorganisation, koordinera och leda uppdrag, följa upp och avrapportera måluppfyllnad till objektägaren samt prioritera och besluta inom ramen för förvaltningsplanen. 

Som förvaltningsledare rapporterar du till objektägaren samt till styrgruppen för förvaltningsobjektet. Du bereder och samordnar styrgruppsmötena. 

I din roll och genom dina arbetsuppgifter samverkar du med ett flertal chefer och medarbetare, främst med din motsvarighet inom IT-avdelningen och även inom Tullverkets kärnverksamhet. 

Vi söker dig som har:  

  • akademisk examen inom IT eller motsvarande utbildning som bedöms tillräcklig av Tullverket
  • flerårig erfarenhet av projektledning inom IT eller systemförvaltningsledning inom IT
  • mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska
  • mycket god förmåga att uttrycka sig i såväl tal som skrift. 

Det är meriterande om du har: 

  • projektledarutbildning
  • annan ledarskapsutbildning
  • erfarenhet av förvaltningsmodellen pm3
  • erfarenhet av ITIL
  • erfarenhet av arbete inom offentlig sektor. 

Personliga egenskaper 

Vi söker dig, en ledare med erfarenhet av förvaltning-, team- och projektledning. Du är den som kommer att göra oss bättre, du brinner för förändring, tar med dig dina erfarenheter och inspirerar oss i vår förändringsresa. 

Du är systematisk i ditt arbetssätt med förmåga att ta initiativ, se möjligheter och nå resultat. Som person är du en social lagspelare som drivs av att lösa kundens behov med ödmjukhet och respektfullhet som viktiga personlighetsdrag. 

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt. 

Vi erbjuder ett spännande och stimulerande arbete med stora utmaningar och utvecklingsmöjligheter. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet! 

Övrigt 

Referensnummer: PER 2018-223.

Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Tullverket kommer också att begära ett utdrag från polisens brotts- och belastningsregister. 

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför. 

För mer information och ansökan 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa enhetschefen för IT-avdelningsstöd Peter Riekkola, tel. 070-672 02 90 eller objektägare IT Susanne Åström, tel. 076-941 15 86. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson, 0920-25 96 31 och för Saco-S, Ann-Louise Travehed, 0920-25 96 65. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 8:e april 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.


Ansök här

Uppdaterad: 2017-01-17Captcha *