Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker HR-strateg inom chefs- och ledarutveckling

Som HR-strateg inom chefs- och ledarutveckling på Tullverket får du tillsammans med dina kollegor påverka och utveckla HR frågorna på en strategisk nivå i en spännande verksamhet som gör skillnad i samhället.

Vi söker dig som vill arbeta med att stärka och utveckla våra chefer i sitt ledarskap. HR-avdelningen har ansvar för  frågor som rör kompetensförsörjning, chef- och ledarskap, arbetsmiljö och  arbetsrätt.  Inom HR-avdelningen finns HR-strateger och generalister som på olika sätt arbetar med HR-frågorna nationellt. I HR-avdelningen ingår även Tullskolan samt PA-support. Hos oss får du möjlighet att tillsammans med andra kollegor utveckla HR-arbetet både utifrån ett styrnings- och stödjande perspektiv. 

Du kommer att arbeta i ett team med HR-strateger där alla ansvarar för sitt specialistområde. HR-strategerna har en strategisk roll som innebär att arbeta med metodutveckling och policyarbete, men även att praktiskt driva och genomföra operativa HR-insatser inom sitt område. Vi förstärker med ytterligare en medarbetare som ska arbeta med  utvecklingsinsatser för chefer, ledare, ledningsgrupper och arbetsgrupper. Det innebär att arbeta med behovsanalys, planering, framtagande, genomförande och utvärderingar av våra utvecklingsinsatser- och utbildningsprogram. 

Du kommer att ha din placering på vårt nya huvudkontor på Gärdet i Stockholm där vi arbetar i aktivitetsbaserade lokaler. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som strateg inom HR arbetar du bland annat med att: 

  • stärka chefer i sitt ledarskap och sin arbetsgivarroll
  • driva och stödja chefs- och ledarutveckling bland annat ledningsgruppsutveckling
  • utveckla och genomföra interna utbildningar samt leda seminarier och arbetsgrupper
  • medverka i interna och externa nätverk

Du förväntas även vara delaktig och samverka med andra inom HR-området. 

Vi söker dig som har: 

  • akademisk utbildning inom personalområdet eller annat område relevant för tjänsten
  • minst fem års erfarenhet av strategiskt HR-arbete
  • erfarenhet av att arbeta med ledarskapsutveckling och utbildning.

Meriterande om du har:

  • erfarenhet av att arbeta med utveckling av ledningsgrupper
  • erfarenhet av att själv har varit chef.

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som har ett stort intresse för att utveckla människor och verksamhet. Du ett konsultativt förhållningssätt, en god pedagogisk förmåga och är klar och tydlig i din kommunikation. Som HR strateg är det viktigt att du har ett strategiskt perspektiv och det att du  ser helheten, tänker långsiktigt och har en analytisk förmåga. Du behöver vara nytänkande och ta egna initiativ till förändring och utveckling och det är viktigt att du kan skapa ett engagemang och intresse för dina områden. Du är också drivande och ansvarstagande och har lätt för att skapa kontaktnät och samarbeta med andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt 

Referensnummer PER 2018-200. 

Innan anställning kommer du att genomföra drogtest och vi kommer att begära ett utdrag ur polisens belastningsregister. 

På Tullverket tycker vi att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor. 

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför och välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. 

Anställningen är en 2 års visstidsanställning med tillträde efter överenskommelse. 

För mer information och ansökan 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av enhetschef Dong Svanström, tel. 08-405 04 36. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, tel. 040-661 33 21 och Lena Larsson, tel. 08-405 05 35 och för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 25:e mars 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

 


Ansök här

Uppdaterad: 2017-01-17Captcha *