Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker jurist till klareringsverksamheten

Vill du arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället och ha meningsfulla och intressanta arbetsuppgifter inom handel och tullhantering? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets kärnverksamhet är indelad i två avdelningar, Effektiv handel och Brottsbekämpning. Effektiv handel hanterar all in- och utförsel av varor och transporter.  

Kompetenscenter Klarering utgör den del inom Effektiv handel som ansvarar för att rätt tull och andra avgifter tas ut för de varor som förs in och ut ur landet, samt för kontrollen av att in- och utförselreglerna följs. Totalt i Kompetenscenter Klarering ingår ca 230 tjänstemän varav 21 är chefer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som jurist vid Kompetenscenter Klarering har du ett omväxlande arbete. Du är behjälplig i de juridiska frågor som uppkommer inom ditt kompetenscenter, vilket även kan innebära externa kontakter. I ditt arbete kommer du i första hand att agera stöd för stabsjuristen, men du kommer också att sköta vanligt förekommande uppgifter i klareringsverksamheten. Det är en bred och omfattande verksamhet med många arbetsområden. Det innebär att du snabbt måste kunna sätta dig in i olika frågor och ha lätt för att samarbeta. Förekommande juridiska arbetsuppgifter är t.ex. handläggning av begäran om att få ta del av allmän handling, samordna och skriva remissyttranden samt att utreda rättsläget inom olika tullrelaterade områden. Arbetet kan också innefatta att kontrollera tulldeklarationer för varor som omfattas av tullbestämmelserna och säkerställa att företag och privatpersoner efterlever tullbestämmelserna. 

Du ser det som en naturlig del av arbetet att på ett pedagogiskt sätt omsätta och kommunicera de juridiska frågorna till den operativa verksamheten och till externa kunder. 

Tjänsten innebär stort eget ansvar och kräver att du är initiativrik och drivande. 

Du rapporterar löpande till din närmaste chef eller till stabsjuristen beroende på arbetsuppgift.

 Vi söker dig som har: 

 • Jur. kand., juristexamen eller motsvarande
 • god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska, både i tal och skrift
 • svenskt körkort, klass B för personbil.

Meriterande om du har:

 • grundläggande utbildning inom Tullverkets fiskala verksamhet (Effektiv handel)
 • kunskap om tullagstiftningen, förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess
 • erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga frågor
 • erfarenhet av utredningsarbete och komplicerade regeltolkningar
 • erfarenhet av juridiskt arbete på myndighet eller motsvarande
 • erfarenhet från arbete med EU rätt
 • erfarenhet av arbete med offentlighet och sekretess
 • erfarenhet av arbete med anknytning till tullagstiftningen
 • ett tredje språk, utöver svenska och engelska
 • goda IT kunskaper.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med ett brett spektrum av juridiska frågor. Du är initiativrik, noggrann och van att på egen hand strukturera och prioritera ditt arbete. Med hjälp av ett gott omdöme och ett flexibelt arbetssätt driver du självständigt ditt arbete. Du är en bra kommunikatör med god pedagogisk förmåga såväl i tal som i skrift. Då arbetet innebär mycket kontakter och dialog med kollegor och externa kunder vill vi att du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med din omgivning. 

Stor vikt kommer att fästats vid personlig lämplighet.

Anställning och utbildning

Under ditt första halvår som anställd kommer du att genomgå en grundutbildning där teori varvas med praktik. Utbildningen kommer genomföras framförallt på din anställningsort som distansutbildning. Det förekommer även närvaroträffar som kan ske på annan ort, vilket kommer att medföra vissa resor och övernattningar. 

Anställningen är en visstidsanställning/elevanställning. Efter godkänd utbildning erbjuds en tillsvidareanställning om inget annat avtalas. Individuell lönesättning tillämpas. 

Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

PER 2018-168.

Placeringsort: Malmö.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse men senast 1:a oktober 2018 då utbildningen startar. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi kommer att begära att du lämnar ett utdrag från polisens brotts- och belastningsregister (PBR-utdrag). 

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför. 

För mer information och ansökan 

För att kunna söka tjänsten måste du bifoga betyg som styrker dina studier. 

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att ringa Sofia Engel, tel. 040-661 32 33. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Jan Martinsson, tel. 040-661 33 99 och för Saco-S, Niklas Bauhn, tel. 040-661 31 65. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 20:e mars 2018.Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

 


Ansök här

Uppdaterad: 2017-01-17Captcha *