Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker operativ chef till KC Tillstånd Malmö, vikariat

Tullverkets kärnverksamhet är indelad i två avdelningar, Effektiv handel och Brottsbekämpning. Effektiv handel ansvarar för att rätt tull och andra avgifter tas ut för de varor som förs in och ut ur landet, samt för kontroll av att in- och utförselbestämmelserna följs. 

Kompetenscenter Tillstånd utgör den del av Effektiv handel som hanterar all tillståndshandläggning. Totalt arbetar cirka 110 tjänstemän inom tillståndsverksamheten. Ett tillstånd från Tullverket medger vanligtvis någon form av lättnad i tullhanteringen. KC Tillstånd har sin huvudort i Göteborg, men medarbetare finns även i Stockholm, Malmö och Sundsvall. Tillståndsgruppen i Malmö handlägger i huvudsakligen tillstånd gällande tullager och transitering. Gruppen består av åtta medarbetare och leds av en operativ chef. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

Som operativ chef har du tillsammans med övriga operativa chefer inom tillståndsverksamheten ansvar för och fattar beslut gällande den dagliga verksamheten. Din närmaste chef är Kompetenscenter Tillstånds biträdande verksamhetschef.   

Du ansvarar för att driva verksamheten mot uppsatta mål och arbetar med löpande kvalitetsarbete och verksamhetsuppföljning och leder och fördelar arbetet på tillgängliga resurser, förbättrar kontinuerligt våra arbetsmetoder och samverkar med andra verksamheter i Tullverket. 

Den 1 maj 2016 trädde en ny EU-gemensam tullagstiftning i kraft och implementeringen av den samt omprövning av befintliga tillstånd är kompetenscentrets stora utmaning för närvarande. I detta arbete kommer du att vara en nyckelperson. 

Du har direkt personal- och arbetsmiljöansvar för dina medarbetare. Du ansvarar för utvecklingssamtal, lönesamtal och leder arbetsplatsträffar och du entusiasmerar och stöttar dina medarbetare. I chefsansvaret ingår också kommunikations-, budget- och förändringsledningsansvar. 

Som operativ chef ingår det också att företräda Tullverket i möten med företag och andra myndigheter. Det är viktigt att du ser till hela Tullverket och arbetar enligt vår värdegrund. 

Vi söker dig som har:  

  • minst tre års erfarenhet som chef och ledare med verksamhets- och personalansvar eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt genom arbete inom Tullverket
  • ledarskapsutbildning eller motsvarande
  • goda kunskaper i Officepaketet
  • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.    

Meriterande om du har:

  • chefserfarenhet från annan statlig myndighet.
  • vana av att samordna verksamhets- och resursfrågor
  • erfarenhet av att utveckla metoder och arbetssätt.
  • erfarenhet från handläggnings- och/eller utredningsarbete
  • erfarenhet från annan statlig myndighet.

Personliga egenskaper

Du har förmåga att se helheten i verksamheten och kan utifrån det prioritera och fatta beslut utifrån verksamhetens behov. Du inser vikten av kontinuerligt förändringsarbete och tror på att resultat nås genom att samarbeta, motivera och engagera dina medarbetare och kollegor. 

Vi söker dig med god samarbetsförmåga som är duktig på att entusiasmera och skapa engagemang hos dina medarbetare. Du har god självinsikt och har lätt för att skapa förtroende i mötet med andra. Du arbetar självständigt och har mod samt är rak och tydlig i din kommunikation. Vi ser  att du har erfarenhet av förändringsledning samt att du har ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap. 

Tullverket arbetar med en modell för intern styrning och kontroll. Det ställer stora krav på dig att vara kvalitetsmedveten och resultatinriktad samt att du har god analytisk förmåga. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker en person som kompletterar och bidrar till vår chefsgrupp. 

Övrigt

Referensnummer: PER 2018-111. 

Placeringsort: Malmö. 

Tjänsten är ett vikariat på cirka 16 månader. 

Som ett led i tillsättningen kommer du att genomgå Tullverkets chefstest.

I tjänsten ingår resor. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Tullverket kommer också att begära ett utdrag från polisens brotts- och belastningsregister. 

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mikael Wikström, tel. 031-63 35 91 och Ulrika Berndtsson, tel. 031-63 39 03. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa PA-support, tel. 060–67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86, för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 25:e februari 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 


Ansök här

Uppdaterad: 2017-01-17Captcha *