Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker tillgångsutredare/förundersökningsanalytiker

Tullverket deltar även i det myndighetsgemensamma arbetet inom ANDT-området, en samlad strategi för alkohol-, narkotika, dopnings- och tobakspolitiken. Tullkriminalverksamheten bedrivs inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som skall leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullverket ska rikta in sina resurser mot den organiserade och storskaliga brottsligheten. Ett led i det brottsbekämpande arbetet är att komma åt det ekonomiska utbytet av brott. Förverkande av brottsvinster liksom värdet av undandragna skatter och avgifter ingår som en del i Tullverkets arbete mot organiserad och storskalig brottslighet. Tullverket har även i uppdrag att begränsa den illojala konkurrensen genom att ingripa mot de importörer som inte följer lagar och regler. Tullverket utfärdar böter och tulltillägg och företag som överträtt reglerna kan få sina tillstånd indragna. I tullkriminalverksamheten ingår således även förundersökningar av ekonomisk brottslighet, dvs brott inom näringsverksamhet och brott som någon begår utanför näringsverksamhet men som får konsekvenser inom centrala ekonomiska system som exempelvis skattesystemet eller EU:s finansiella intressen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

Som tillgångsutredare vid tullkriminalenheten är din huvudsaklig uppgift att delta i förundersökningar inom ramen för Tullverkets förundersökningsrätt. Du kommer delta i hela kedjan med att spåra, säkra och återföra brottsvinster från grov organiserad brottslighet. Ditt arbetet bedrivs enskilt på uppdrag av allmän åklagare eller Tullverkets förundersökningsledare. Som tillgångsutredare deltar du i alla typer av ärenden med fokus på att komma åt det ekonomiska utbytet av brott och förverkande av brottsvinster liksom värdet av undandragna skatter och avgifter. Tillgångsinriktad brottsbekämpning är ett samlingsbegrepp för alla former av insatser mot egendom som härrör från kriminell verksamhet. Den grundläggande strategin för de tillgångsinriktade brottsbekämpningen är att ta bort möjligheten att berika sig på brott. Tullkriminalenheten söker en tillgångsutredare/förundersökningsanalytiker med erfarenhet av analys- utrednings- och/eller underrättelsearbete med fokus på ekonomiska och finansiella tillgångar. Ditt arbete kommer i huvudsak att inriktas på analys samt finansiella utredningar och tillgångsutredningar i pågående förundersökningar. Du arbetar självständigt eller i grupp med enskilda ärenden, i projekt  eller med större kartläggningar. Som medarbetare i Tullverket är det viktigt att du är professionell och arbetar enligt vår värdegrund, du ser till hela Tullverket. Samverkan sker ofta med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter. Verksamheten är mångfasetterad vilket ställer höga krav på att du är flexibel och beredd på att utföra såväl rutinarbete som mer kvalificerade arbetsuppgifter. Verksamheten är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del i vardagen. 

Vi söker dig som har:  

 • eftergymnasial utbildning inom ekonomi, redovisning, revision eller motsvarande
 • erfarenhet av arbete inom finansiella/ekonomiska utredningar, gärna från annan brottsbekämpande myndighet
 • erfarenhet av att inhämta, registrera, bearbeta och analysera stora mängder information
 • minst två års arbetslivserfarenhet
 • mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska och svenska
 • mycket goda kunskaper i MS Office paketet, i synnerhet MS Excel
 • svenskt medborgarskap
 • körkort, klass B.

Meriterande om du har:

 • erfarenhet av att samverka med andra myndigheter eller andra externa partners
 • erfarenhet av underrättelseverksamhet
 • kunskap om och erfarenhet av databashantering, t.ex. ibase och Analyst´s Notebook
 • språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god analytisk förmåga, är strukturerad, systematisk och har god samarbetsförmåga, kan samarbeta på alla nivåer både internt och externt. Du är flexibel, har förmåga att kunna anpassa verksamheten och arbetet till nya krav, har personlig mognad och du kan behandla och möta alla människor med respekt och förståelse. Vidare har du drivkraft, kan ta egna initiativ, har förmåga att arbeta självständigt samt vara delaktig i att utveckla verksamheten mot uppställda mål, du ser nya lösningar inom området och föreslå nya rutiner och/eller arbetsmetoder. Du har gott omdöme och kan uppträda som en god representant för Tullverket såväl internt som externt, är stresstålig och handlingskraftig och har förmåga att kunna fokusera på rätt saker och har förmåga att även i stressiga situationer kunna fatta rätt beslut. 

Du förhåller dig till Tullverkets värdegrund - Helhetssyn, nytänkande och ansvarstagande. 

Vi lägger stor vikt vid  personlig lämplighet! 

Övrigt

Referensnummer: PER 2018-105. 

Placeringsort: Göteborg. 

Resor inrikes kan förekomma. 

Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Tullverket kommer också att begära ett utdrag från polisens brotts- och belastningsregister. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. 

Numeriskt/logiskt test/er kan komma att genomföras. 

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marcus Carlsson, tel. 031-63 38 72 och Karin Ahlgren, tel. 031-63 38 23. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa PA-support, tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86, för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 1:a mars 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 


Ansök här

Uppdaterad: 2017-01-17Captcha *