Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker medarbetare till Brottsbekämpningen i Umeå

Tullverkets brottsbekämpning ska förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Brottsbekämpningen har i uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten. I arbetet ingår att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopningspreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö samt att säkerställa att rätt tullavgifter och skatter är deklarerade. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

Efter genomgången utbildning kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bestå av målinriktat spaningsarbete. I första hand i projekt riktat mot storskalig smuggling och organisera brottslighet inom Kompetenscenter Gränsskydd Nords geografiska ansvarsområde som omfattar Gävleborg, Jämtlands, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län. I arbetet ingår även visst brottsutredningsarbete. Personal placerad inom spaningsverksamheten är utrustad med tjänstevapen för vilket utbildning krävs.  Att vara tulltjänsteman inom gränsskyddet innebär att du arbetar med myndighetsutövning. I din roll som spanare arbetar du civilklädd men då behov uppstår även i uniform. Kontakter med allmänheten är dagligen förkommande, vilket ställer krav på ett bra och korrekt bemötande. Du måste ha förmåga att behärska situationer som är såväl psykiskt som fysiskt krävande, t ex kommer du att behöva vistas i smutsiga miljöer, trånga utrymmen och ofta utomhus i alla typer av väderförhållanden. I arbetet kan du även komma i kontakt med levande djur, olika kemikalier och andra produkter. Du kommer arbeta grupp i vilket förutsätter att du fungerar som en lagspelare och tillsammans med dina kollegor arbetar för att uppnå Tullverkets mål samt verkar för ett fungerande samarbete inom gruppen. Arbetet innebär skifttjänstgöring, vardagar samt helger och kan medföra såväl inrikes- som utrikesresor. Din placering blir på tullkriminalenheten i Umeå. 

Vi söker dig som har: 

 • genomförd gymnasieutbildning med lägst betyget Godkänd/3/E i

-       Matematik A eller Matematik 1a, 1b, 1c

-       Samhällskunskap A eller Samhällskunskap 1b

-       Svenska B eller Svenska 3

-       Engelska A eller Engelska 5

 • minst två års arbetslivserfarenhet
 • god fysik och god hälsa eftersom arbetstiderna är oregelbundna samt att arbetet fysiskt krävande
 • normalt färgseende och djupseende för att tolka röntgenbilder
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift
 • grundläggande kunskaper om dataprogrammen som finns i Office-paketet för att självständigt kunna rapportera, dokumentera och presentera information
 • svenskt körkort, lägst klass B för personbil
 • svenskt medborgarskap. 

Det är meriterande om du har: 

 • läst Kvalificerad yrkesutbildning/Yrkeshögskoleutbildning med inriktning mot beteendevetenskap, samhällsvetenskap, vård, transport eller teknik
 • betyg på enstaka kurser på universitet, minst 20 poäng/30 högskolepoäng, med inriktning mot  beteendevetenskap, samhällsvetenskap, underrättelseanalys eller juridik
 • utbildning inriktad mot fordonsteknik
 • erfarenhet av arbete som inneburit kontakter med människor med olika bakgrund och kultur
 • erfarenhet av praktiskt och fysiskt arbete
 • erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer
 • erfarenhet av att hantera teknisk utrustning
 • obehindrat talar och förstår ytterligare ett språk utöver svenska, norska, danska och engelska
 • C-körkort.

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som har en hög moral och ansvarskänsla, god självinsikt och är lugn och trygg i dig själv. Arbetet kräver att du kan lösa problem, fatta beslut, hantera stress och oväntade händelser. Du samarbetar bra tillsammans med andra samt kommunicerar och behandlar alla människor med respekt och ger ett gott bemötande. Du kan hantera konfliktsituationer på ett konstruktivt sätt. En fördel är om du är praktiskt lagd, tekniskt intresserad och dessutom måste du vara en god bilförare. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Grundutbildning och anställning 

Du påbörjar din anställning som tullaspirant med en grundutbildning som är uppdelad i teori-  och praktikdel, totalt c:a 12 månader. Teoridelen bedrivs som självstudier och ställer höga krav på att du tar eget ansvar för studierna. I huvudsak bedrivs utbildningen på anställningsorten, men under teoridelen kommer en del utbildningsdagar förläggas på annan ort, innebärande övernattning. Ingångslönen under utbildningstiden är lägst 21 000 kronor. Efter godkänd grundutbildning upphör aspirantanställningen och övergår i en tillsvidareanställning med en lön på lägst 25 000 kronor, året därpå är lönen lägst 28 000. 

Övrigt 

Tillträdesdag är den: 20:e augusti 2018.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket. Du måste bifoga dina slutbetyg eller avgångsbetyg från gymnasiet samt eventuella andra betyg från akademiska studier eller motsvarande. Betygen bifogas som en PDF fil. 

För mer information och ansökan 

Referensnummer: PER 2018-13. 

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att ringa Fredrik Leijerholt, tel. 090-18 55 22. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Erland Solander, tel. 060-67 25 02 för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 28:e januari 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.


Ansök här


Hjälpte informationen på sidan dig? *Jag ärCaptcha *

Uppdaterad: 2017-01-17