Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker medarbetare till Brottsbekämpningen i Stockholm

Vill du ha ett omväxlande och rörligt arbete med spännande arbetsuppgifter där du har möjlighet att bidra till att skapa ett bra samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Gränsskydd något för dig. 

Gränsskydd är en del av Tullverkets Brottsbekämpning som består av hela kedjan från underrättelse, kontroll, gripande och utredning till avslutad förundersökning. Brottsbekämpningen har i uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten. Brottsbekämpningen arbetar också med att kontrollera så att Sverige får in rätt tullavgifter och skatter för varor som importeras från andra länder. 

Tullverket söker nu medarbetare till Gränsskyddsenheten i Stockholm eller Arlanda. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

Ditt arbete innebär att förhindra att illegala och farliga varor som narkotika, dopningsmedel, vapen, alkohol och tobak kan passera Sveriges gränser. Du kommer att arbeta med att genomföra kontroller av varor i gods- och resandeflödet till och från Sverige. Det innebär bl a att genomsöka containrar, fordon och bagage för att hitta varor som dolts i utrymmen med avsikt att smugglas in till Sverige. Du kommer även att skriva rapporter och hålla förhör. 

Som tulltjänsteman arbetar du oftast uniformerad och möter dagligen allmänheten, vilket ställer krav på ett vänligt bemötande. Du måste ha förmåga att klara av situationer som är såväl psykiskt som fysiskt krävande, t ex kommer du att behöva vistas i smutsiga miljöer, trånga utrymmen och ofta utomhus i alla typer av väderförhållanden. Du kan även komma i kontakt med djur, olika kemikalier och andra produkter. Arbetet sker i grupp vilket förutsätter att du har god samarbetsförmåga och ni arbetar tillsammans för att uppnå Tullverkets mål. 

Arbetet innebär skifttjänstgöring, vardagar samt helger. 

Vi söker dig som har: 

 • genomförd gymnasieutbildning med lägst betyget Godkänd/3/E i

-       Matematik A eller Matematik 1a, 1b, 1c

-       Samhällskunskap A eller Samhällskunskap 1b

-       Svenska B eller Svenska 3

-       Engelska A eller Engelska 5

 • minst två års arbetslivserfarenhet
 • god fysik och god hälsa eftersom arbetstiderna är oregelbundna samt att arbetet fysiskt krävande
 • normalt färgseende och djupseende för att tolka röntgenbilder
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift
 • svenskt körkort, lägst klass B för personbil
 • svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har: 

 • läst Kvalificerad yrkesutbildning/Yrkeshögskoleutbildning med inriktning mot beteendevetenskap, samhällsvetenskap, vård/omsorg, fordon/transport, spedition/logistik
 • betyg på enstaka kurser på universitet, minst 20 poäng/30 högskolepoäng, med inriktning mot  beteendevetenskap, samhällsvetenskap, underrättelseanalys eller juridik
 • utbildning inriktad mot fordonsteknik
 • erfarenhet av arbete som inneburit kontakter med människor med olika bakgrund och kultur
 • erfarenhet av praktiskt och fysiskt arbete
 • erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer
 • erfarenhet av att hantera teknisk utrustning
 • obehindrat talar och förstår ytterligare ett språk utöver svenska, norska, danska och engelska
 • C-körkort. 

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som har en hög moral och ansvarskänsla, god självinsikt och är lugn och trygg i dig själv. Arbetet kräver att du kan lösa problem, fatta beslut, hantera stress och oväntade händelser. Du samarbetar bra tillsammans med andra samt kommunicerar och behandlar alla människor med respekt och ger ett gott bemötande. Du kan hantera konfliktsituationer på ett konstruktivt sätt. En fördel är om du är praktiskt lagd, tekniskt intresserad och dessutom måste du vara en god bilförare.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Grundutbildning och anställning 

Du påbörjar din anställning som tullaspirant med en grundutbildning som är uppdelad i teori-  och praktikdel, totalt c:a 12 månader. Teoridelen bedrivs som självstudier och ställer höga krav på att du tar eget ansvar för studierna. I huvudsak genomförs utbildningen på anställningsorten. 

Ingångslönen under utbildningstiden är lägst 21 000 kronor. Efter godkänd grundutbildning upphör aspirantanställningen och övergår i en tillsvidareanställning med en lön på lägst 25 000 kronor, året därpå är lönen lägst 28 000. 

Övrigt 

Tillträdesdag är den: 20:e augusti 2018.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket. 

Du måste bifoga dina slutbetyg eller avgångsbetyg från gymnasiet samt eventuella andra betyg från akademiska studier eller motsvarande. Betygen bifogas som en PDF fil. 

Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor. 

För oss är det självklart med ett arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald. 

För mer information och ansökan 

Referensnummer: PER 2018-1. 

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att ringa 08-456 56 09. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Gerhard Otterstadh, tel. 08-456 50 86 för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 28:e januari 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.


Ansök här


Hjälpte informationen på sidan dig? *Jag ärCaptcha *

Uppdaterad: 2017-01-17