Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker Junior IT-tekniker/samordnare till Stockholm

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad i Luleå och består av ca 170 medarbetare. Avdelningen levererar IT-tjänster till Tullverket som tex utveckling, drift och förvaltning. IT-avdelningen finns även representerad på orterna Stockholm, Malmö, Göteborg och Sundsvall i form av IT-tekniker/samordnare. 

Vi söker dig med några års erfarenhet av IT-teknisk support och service med stort intresse för IT, teknik och möten med människor. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med underhåll, felsökning, felanmälan, användarsupport, leverantörskontakter, beställningar/inköp, enklare reparationer, installation av hårdvara/mjukvara för olika typer av klientenheter som tex stationär/bärbar dator, mobiltelefoner/telefoni, skrivare, konferensutrustning, datatillbehör och annan teknisk utrustning. I arbetet ingår även viss användarsupport för tex IP-telefoni, video och nätverk/kommunikation. I arbetet ingår samarbete med vår IT-support och Driftsenhet i Luleå. 

Arbetsuppgifterna utför du enskilt och/eller med kollegor. Du har dagliga kontakter med Tullverkets anställda som du ger support och stöd till. Du kommer att ingå i en mindre arbetsgrupp vilket kräver att du har lätt för att samarbeta, ska bidra till gruppens utveckling, hjälpa dina kollegor och ta ett delat ansvar för arbetets genomförande, utveckling och kvalitet. 

Resor och bilkörning ingår i tjänsten, både i Stockholm och till orter i regionen; bland annat Arlanda, Bromma, Kapellskär, Åland, Norrköping, Nyköping, Nynäshamn, Västerås och Örebro. Resor till andra orter i Sverige kan förekomma. Resorna kan innebära övernattning på annan ort. I arbetet förekommer även flytt av teknisk utrustning och arbete i olika arbetsmiljöer vilket förutsätter god fysik. 

Vi söker dig som har 

 • minst 3 års gymnasieutbildning
 • minst två års arbetslivserfarenhet av beskrivna arbetsuppgifter eller motsvarande. Kunskaperna ska vara förvärvade under de fem senaste åren.
 • flytande svenska i tal och skrift och goda kunskaper engelska, i tal och skrift
 • god fysik för arbete i olika arbetsmiljöer och med olika förutsättningar, tex flytt av teknisk utrustning, tunga lyft, trånga utrymmen
 • svenskt medborgarskap
 • svenskt körkort, lägst klass B för personbil och erfarenhet av bilkörning.     

Meriterande erfarenheter

 • arbete i ärendehanteringssystem
 • erfarenhet av support på Microsoft Windows , Outlook, Skype, telefoni
 • kunskap om processinriktat arbete enligt ITIL ramverk. 

Personliga egenskaper:

 • mycket god känsla och förmåga till service via personliga möten, telefon, mail för att lösa ärenden av varierande svårighetsgrad
 • nyfiken, engagerad och initiativrik
 • ansvarstagande, noggrann, förmåga att arbeta med problemlösning
 • mycket god förmåga att kunna tillgodogöra sig mycket information, dokumentera och informera
 • kunna agera flexibelt och snabbt då verksamheten i hög grad är händelsestyrd
 • vilja och intresse av att utveckla och förbättra verksamheten
 • en lagspelare som ställer upp för sina kollegor, aktivt bidrar till gott arbetsklimat och tar delat ansvar för gruppens arbete
 • du ska kunna ta ansvar och leda mindre uppdrag eller ansvarsområden.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet! 

Övrigt:

Referensnummer: PER 2017-820.

Placeringsort Stockholm. Ordinarie arbetsplats på Tegeluddsvägen/Frihamnen/Gärdet.

Arbetet är förlagt till vardagar, kontorsarbetstid. 

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass vilket innebär prövning mot Rikspolisstyrelsens belastningsregister och registerkontroll. Vi tillämpar även drogtest innan befattning tillsätts. 

Tjänsten kommer tillsättas snarast möjligt. 

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Susanne Åström, 076-941 15 86. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-259631 och för Saco-S, Ann-Louise Travehed, tel. 0920-25 96 65. 

Din ansökan ska ha inkommit till Tullverket senast den 21:a januari 2018. Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.


Ansök här


Hjälpte informationen på sidan dig? *Jag ärCaptcha *

Uppdaterad: 2017-01-17