Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker samordnare för Verksamhetsservice

Administrationsavdelningen ansvarar för Tullverkets stödverksamhet inom områdena finansiell redovisning, inköp och upphandling, lokalförsörjning, fordonsförsörjning, diarium och arkiv samt verksamhetsservice. Avdelningen ansvarar också för Tullverkets miljöledningssystem.

Administrationsavdelningen består av en stab, fem nationella enheter och har ca. 70 anställda.

Enheten ansvarar för verksamhetsservice inom det administrativa området. Uppdraget består i att tillhandahålla och leverera varor och tjänster till Tullverkets verksamheter utifrån ett behovsstyrt tjänsteutbud som främst avser lokaler, fordon, kontor, konferens och beklädnad.

Serviceverksamheten är indelad i fyra geografiska serviceområden (Stockholm, Göteborg, Malmö, Nord) och verksamheten bedrivs med bemanning på ett antal orter i landet. Enheten ansvarar för styrning av serviceverksamheten nationellt. För varje serviceområde finns en områdeschef. Enheten består av ca. 25 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som samordnare kommer du att bistå chefen för verksamhetsservice samt områdeschefer i det dagliga arbetet som avser att leverera tjänster utifrån vår tjänstekatalog, etablera och införa nya nationella riktlinjer för verksamheten. Som samordnare ska du bistå ledningen inom enheten i arbetet att vidareutveckla befintliga tjänster och rutiner baserade på ett processorienterad arbetssätt. Du kommer att ansvara för och etablera, utveckla innehållet i tjänstekatalogen.

Du deltar och är drivande i enhetens verksamhetsplanering och du har erfarenhet av att arbeta i förändring och processorienterat. Du ansvarar också för att bevaka och hantera ärenden till enheten och bistår ledningen med i förekommande fall administrativa uppgifter och inrapportering till administrativa avdelningens stabsstöd.

Som person är du kreativ och tycker om att verka som idégivare samtidigt som du säkerställer att verksamhetens mål uppnås i enlighet med givna riktlinjer. I din roll har du också kontinuerlig kontakt med såväl externa intressenter som med Tullverkets chefer och medarbetare. Det är därför viktigt att du tycker om att kommunicera och att du kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Du rapporterar till chefen Verksamhetsservice.

Vi söker dig som har: 

 • 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
 • god förmåga att uttrycka sig i såväl tal som skrift
 • mycket goda kunskaper i Microsofts Officepaket
 • körkort, klass B
 • svenskt medborgarskap.

Meriterande om du har:

 • för området relevant utbildning t.ex. projektledning eller processtyrning eller motsvarande som av Tullverket bedöms vara relevant
 • erfarenhet av att arbeta inom statlig myndighet      
 • ledning av utvecklings- och förbättringsprojekt/-arbeten
 • erfarenhet av arbete inom ISO 9001,14001
 • erfarenhet av projektledning och/eller processtyrning.

Personliga egenskaper

Som samordnare förväntas du involvera, ta till vara på idéer, kunskap och engagemang hos medarbetarna. 

Vidare vill vi att du har erfarenhet av att driva förändringsarbete som omfattar utveckling och förändrade arbetssätt, processer och rutiner. Som person  är du tydlig och har en väl utvecklad muntlig och skriftlig kommunikativ förmåga. 

För dig är Tullverkets värdegrund helhetssyn, nytänkande och ansvarstagande viktiga ledord som präglar ditt  arbetssätt. 

Övrigt 

Tullverket och administrationsavdelningen står inför stora förändringar såväl verksamhets- som personalmässigt kopplat till både ett yttre och inre förändringstryck. Tullverket arbetar systematiskt och målinriktad med ett omfattande utvecklings- och förändringsarbete som sträcker sig många år fram i tiden. Avdelningen utgör en viktig del i Tullverkets stödverksamhet vad gäller uppdrag som rör ansvar för såväl styrning, kontroll, stöd som utförande. I utvecklings- och förändringsarbetet utgör ledarskaps- och medarbetarskapsfrågorna ett viktigt fokus och Tullverket kommer med anledning av detta lägga stor vikt till de personliga egenskaperna vid rekryteringen. 

PER 2017-782. 

Placeringsort: Stockholm. 

Resor i tjänsten förekommer. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. 

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför. 

För mer information och ansökan 

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att ringa Annika Baurne, 08-405 04 62. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Gerhard Otterstadh, tel. 08-456 50 86 och för Saco-S i Tullverket, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 31:a januari 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.


Ansök här


Hjälpte informationen på sidan dig? *Jag ärCaptcha *

Uppdaterad: 2017-01-17