Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker tullrevisor

Vill du arbeta i en myndighet som  gör skillnad i samhället  och ha meningsfulla och intressanta arbetsuppgifter inom handel och tullhantering? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets kärnverksamhet är indelad i två avdelningar, Effektiv handel och Brottsbekämpning. Effektiv handel ansvarar för att rätt tull och andra avgifter tas ut för de varor som förs in och ut ur landet, samt för kontrollen av att in- och utförselreglerna följs. Inom avdelningen finns en mängd olika arbetsuppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Som Tullrevisor inom Operatörsuppföljning kommer du att kontrollera att företag följer de villkor och tillstånd som krävs för en korrekt tullhantering, att företag har redovisat rätt tull och andra avgifter samt att varor inte importeras/exporteras i strid mot import- och exportrestriktioner. Kontrollen sker bland annat genom att du som medarbetare genomför tullrevisioner på plats hos företagen samt eftergranskningar (skrivbordskontroller) som sker på kontoret.

Inom operatörsuppföljning förekommer också andra arbetsuppgifter såsom ursprungskontroller, kvalitetsmätningar och biståndsframställningar.

Arbetet innehåller moment av såväl arbete i grupp som individuellt arbete. Arbetet innebär  kontakter inom och utanför Tullverket med såväl företag som andra myndigheter. 

Vi söker dig som har:

 • akademisk examen om minst 120 poäng eller 180 högskolepoäng enligt Bolognamodellen inom områdena ekonomi, juridik, samhälls- eller statsvetenskap. Utländsk akademisk examen ska motsvara svensk standard (Utlåtande utfärdat av Universitets- och högskolerådet)
 • mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
 • god förmåga att uttryck dig på engelska i tal och skrift
 • svenskt körkort, klass B för personbil.

Meriterande om du har:

 • akademiska meriter inom områden som redovisning, bokföring, logistik, juridik företagsekonomi eller statistik
 • aktuell erfarenhet av kontroll-/granskningsarbete  på myndighet eller revisionsbyrå
 • aktuell erfarenhet av erfarenhet arbete med bokföring/ redovisning
 • erfarenhet av arbete med tillståndsgivning och/eller kontroll av att villkor i tillstånd efterlevs
 • erfarenhet av arbete i verksamhet som arbetar med tullhantering 
 • mycket goda kunskaper i Excel och/eller Sesam
 • erfarenhet av förändringsarbete
 • erfarenhet av arbete med kundbemötande och service. 

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och trivs att arbeta i grupp men som också kan arbeta självständigt. Du är initiativrik och ansvarstagande och litar på din egen förmåga. Du har ett öppet sinnelag, är flexibel, noggrann och effektiv. Du lägger stor vikt vid att ha god ämneskompetens och vill hålla dig uppdaterad inom ditt kompetensområde.

Som medarbetare i Tullverket lever du vår värdegrund som präglas av helhetssyn, ansvarstagande och  nytänkande. Inom Operatörsuppföljningen finns målet att alla medarbetare ska uppfattas som  professionella, kompetenta och effektiva.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet!

Anställning och utbildning

Under ditt första halvår som anställd kommer du att få grundutbildning där teori varvas med praktik. Utbildningen kommer genomföras framförallt på din anställningsort som distansutbildning.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning.

Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

PER 2017-602.

Placeringsort: Malmö.

Tillträdesdag: 26:e mars 2018.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi kommer att begära att du lämnar ett utdrag från polisens brotts- och belastningsregister (PBR-utdrag).

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

För mer information och ansökan

För att kunna söka tjänsten måste du bifoga betyg som styrker dina studier. Betygen bifogas som en PDF-fil.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Marcus Åberg, tel. 040-661 31 14. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Jan Martinsson, tel. 040-661 33 99 och för Saco-S i Tullverket, Cathrine Hobler, tel. 040-661 33 64.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 22:a oktober 2017. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.


Ansök här


Hjälpte informationen på sidan dig? *Jag ärUppdaterad: 2017-01-17