Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker en systemutvecklare (integration)

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 170 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Som systemutvecklare (integration) kommer du att arbeta i team inom Tullverkets utvecklings- och förvaltningsverksamhet främst kopplad mot integrationsområdet. 

Utvecklingen av applikationer och dess komponenter sker i huvudsak i Eclipse eller IntelliJ. Vi använder oss av de vanligaste förkommande utvecklingsmönstren och verktygen. Bland annat eventdrivna system som för närvarande körs på JBoss applikationsserver. 

Du kommer också att arbeta med drift, underhåll, konfigurering och övervakning av Tullverkets integrationsflöden inom integrationsplattformen. Du arbetar dagligen med felhantering och förändringar men du är också drivande i frågor som bidrar till utveckling inom området. Effektivisering är viktig utifrån leveransen- och verksamhetsbehov. 

Detta ger dig en unik möjlighet att följa produkten genom hela processen in i drift. Det kommer också att finnas möjlighet att  arbeta med andra egenutvecklade eller inköpta system. 

Du kommer att ges förutsättningar att växa i rollen genom succesiv introduktion och genom nödvändiga utbildningar. 

Vi söker dig som har:

  • akademisk utbildning inom IT

  • goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av integrationsplattform

  • erfarenhet av systemutveckling inom JavaEE

  • erfarenhet av eller kunskap om applikationsservern JBoss

  • erfarenhet av eller kunskap om AngularJS

  • erfarenhet av att arbeta i team

  • erfarenhet av kommunikationsprotokoll, t ex OFTP.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyexaminerad eller med några års erfarenhet. Du har ett stort intresse för programmering, där Java är din specialitet. 

Som person är du kommunikativ, en social lagspelare med ödmjukhet och prestigelöshet som viktiga personlighetsdrag. Du är nyfiken, ambitiös, resultatinriktad och ser möjligheter samt brinner för det du gör. Du har lätt för att samarbeta med andra i team samtidigt som du kan arbeta självständigt. 

För dig är Tullverkets värdegrund;  Helhetssyn, Nytänkande och Ansvarstagande, något helt naturligt. 

Vi erbjuder ett spännande, utmanande och stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. 

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. 

Övrigt 

Referensnummer: PER 2017-344. 

Placeringsort: Luleå. 

Visst resande förekommer i begränsad omfattning, i huvudsak inrikes.

I tjänsten ingår beredskap. 

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Tullverket kommer också att begära ett utdrag från Polisens brotts- och belastningsregister.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Maria Lockman, tel. 0920-25 97 42 eller Paul Johansson, tel. 0920-25 96 80. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Rikard Häggkvist, tel. 0920-25 96 22. 

Din ansökan ska ha inkommit till Tullverket senast den 14:e augusti 2017. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.


Ansök här


Hjälpte informationen på sidan dig? *Jag ärUppdaterad: 2017-01-17