Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker systemarkitekter

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 170 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

Som systemarkitekt arbetar du med design av IT-lösningar i nära samarbete med tullverksamheten. Arbetet bedrivs oftast i projektform där du är en central del i teamet, vilket innefattar att leda, coacha och koordinera aktiviteter som leder till att vi levererar rätt IT-stöd till Tullverket. 

Du sätter produkten i fokus, dvs den lösning ditt team arbetar med där du är ansvarig för den övergripande arkitekturen. Arbetet innefattar att välja rätt arkitektur-/designmönster för givet IT-stöd, att kommunicera lösningen för olika intressenter, att vara ett viktigt stöd och fatta dagliga beslut som krävs inom teamet, samt att ta fram de arkitekturella artefakter som möjliggör att vår produkt fungerar under alla faser i dess livscykel.

Systemarkitektens ansvarsområde är både det aktuella projektets framgång men också att se till att de övergripande strategierna följs samt att lösningen blir förvaltningsbar. Detta gör du tillsammans i ett nätverk av arkitekter.

Du har god kompetens om de aktuella utvecklingsplattformarna där JavaEE, Linux och Oracle dominerar för nyutveckling, likväl som att du förväntas att omvärldsbevaka och ta till dig det som händer i branschen. 

I ditt uppdrag ingår också att, vid behov, implementera de lösningar som är framtagna inom teamet. 

Vi söker dig som har: 

  • akademisk utbildning inom IT

  • god ledarskapsförmåga

  • erfarenhet av arkitekturellt arbete inom objektorienterad systemutveckling

  • erfarenhet av vedertagna designmönster, kunskaper i modellering och förmåga att på ett begripligt sätt visualisera ett IT-stöds systemarkitektur

  • goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande om du har:

  • dokumenterad erfarenhet av systemutveckling inom JAVA/EE

  • erfarenhet av att driva arkitekturella frågor i ett större sammanhang

  • erfarenhet av agil systemutveckling

  • erfarenhet av integration och integrationsplattformar.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmågan att leda utvecklings- och förvaltningsarbete i ett team. Du är mål och resultatinriktad, har förmågan att prioritera, har analytisk förmåga, är drivande, prestigelös och ser möjligheter. Som person är du kommunikativ, en social lagspelare med ödmjukhet och respektfullhet som viktiga personlighetsdrag. Du når resultat genom att samarbeta, motivera och engagera teamet. 

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt. 

Vi erbjuder ett spännande, utmanande och stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. 

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. 

Övrigt

Referensnummer: PER 2017-341. 

Placeringsort: Luleå. 

Visst resande förekommer i begränsad omfattning, i huvudsak inrikes. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Tullverket kommer också att begära ett utdrag från Polisens brotts- och belastningsregister.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Maria Lockman, tel. 0920-25 97 42 eller Paul Johansson, tel. 0920-25 96 80. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Rikard Häggkvist tel. 0920-25 96 22. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 14:e augusti 2017. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 


Ansök här


Hjälpte informationen på sidan dig? *Jag ärUppdaterad: 2017-01-17