Tullverket

Ledigt jobb

Tullverket söker systemtekniker inom middlewareområdet

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad i Luleå och består idag av ca 170 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som systemtekniker kommer du att arbeta i team inom Tullverkets utvecklings- och förvaltningsverksamhet (produktion) främst kopplad mot applikationsserverområdet (Jboss AS) och köhanterare (WebSphere MQ). 

Arbetet som systemtekniker innebär installation, konfiguration och felsökning. Du arbetar dagligen med felhantering och förändringar men du är också drivande i frågor som bidrar till utveckling inom området. Effektivisering är viktig utifrån leveransen- och verksamhetsbehov. Detta ger dig en unik möjlighet att följa produkten genom hela processen in i drift. 

Vi söker dig som har: 

 • minst två års dokumenterad eftergymnasial utbildning med relevant inriktning för tjänsten eller av Tullverket bedömd likvärdig

 • goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. 

Meriterande om du har: >

 • goda kunskaper i Linux

 • erfarenhet inom Applikationsserverområdet

 • erfarenhet av scriptspråk som Shell script, Python eller Powershell

 • kunskap och erfarenhet av systemutveckling

 • kunskap om Jboss AS

 • kunskap gällande köhanterare WebSphare MQ, Sökmotorn Elasiticsearch

 • kunskap inom Windows Server

 • kännedom inom API Management

 • kännedom inom området certifikathantering.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyexaminerad eller med några års erfarenhet. Du har ett stort intresse för programmering, där Java är din specialitet.

Som person är du kommunikativ, en social lagspelare med ödmjukhet och prestigelöshet som viktiga personlighetsdrag. Du är nyfiken, ambitiös, resultatinriktad och ser möjligheter samt brinner för det du gör. Du har lätt för att samarbeta med andra i team samtidigt som du kan arbeta självständigt. 

För dig är Tullverkets värdegrund;  Helhetssyn, Nytänkande och Ansvarstagande, något helt naturligt. 

Vi erbjuder ett spännande, utmanande och stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. 

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. 

Övrigt 

Referensnummer: 2017-340. 

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.    

Placeringsort: Luleå. 

Beredskapstjänstgöring ingår. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Tullverket kommer också att begära ett utdrag från Polisens brotts- och belastningsregister. 

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Paul Johansson, tel. 0920–25 96 80. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S Rikard Häggkvist tel. 0920-25 96 22. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 14:e augusti 2017. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

 


Ansök här


Hjälpte informationen på sidan dig? *Jag ärUppdaterad: 2017-01-17